Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:19, 26. 4. 2013.

| Sport

Niški studenti na Evropskom prvenstvu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
odbojkasi-univerziteta-u-nisu.jpg
Ekipa iz Kordobe

Odbojkaška ekipa Univerziteta u Nišu osvojila je prvo mesto na Kupu Srbije i obezbedila plasman na 12. Evropsko univerzitetsko prvenstvo na Kipru.

Ekipa koja je 2012. godine osvojila titulu na prvim Evropskim univerzitetskim igrama u Kordobi opet će da predstavlja Srbiju na velikom takmičenju. Odbojkaši sa niškog Univerziteta su osvojili prvo mesto na Kupu univerziteta u Kragujecu.

Prvo su u grupi pobedidili Novi Pazar sa 2:0, potom Novi Sad (2:0), a u finalu su bili bolji od domaćina Kragujevca (2:0).

Niš se plasirao na 12. Evropsko univerzitetsko prvenstvo koje će od 23. do 30. juna biti održano u Nikoziji.

Momci koji su prošli Kragujecem i osvojili prvo mesto u Srbiji su tehničari Aleksandar Pejčić i Luka Đurović, korektori Predrag Pržić i Marko Madić, blokeri Borko Perić i Milan Stojković, primači Marko Adamović, Dejan Milanović, Stanko Nečevski i Uroš Marinković, kao i libero Milan Kostadinović. Trener je bio Luka Marinković.

- Dosta pažnje pridajemo utakmicama. Iskreno, sve ekipe su bolje od nas, ali mi imamo želju, volju, odličnu atmosferu i drugarstvo - kaže Milan Stojković.

Najveći paradoks je što su momci koji ređaju uspehe u dresu Univerziteta, igrali ili igraju u Odbojkaškom klubu Niš koji je trenutno u 3. rangu takmičenja i nekoliko puta je bio pred gašenjem. 

- Pojedinci iz niške odbojke moraju da stave prst na čelo i da se pitaju kako je jedna niška ekipa uspela da napravi ove uspehe, a Odbojkaški klub Niš je u trećoj ligi. Nažalost, takvo je stanje da mi je veće uživanje da igram za Univerzitet, nego klub - priča razočarano Stojković.

Niš ima odbojkaške talente koji bi se, uz malo ulaganja i organizaciju, vratili u ovaj grad, ali nisu nailazili na razumevanje, dodaje Stojković.

- Javno se izvinjajam odbojkaškim stručnjacima što smo uspeli da se još jednom plasiramo na veliko takmičenje i ponovo ćemo predstavljati naš grad i Univerzitet - dodaje Stojković.

Ovi momci nisu imali najbolje uslove za rad jer su morali sami, uz pomoć Univerziteta, da nađu lopte, termine za trening. Najveću pomoć dobijaju od niškog Univerziteta.

- Cela ekipa se zahvaljuje posebno Nebojši Jovanoviću koji je uvek bio tu za nas, bio je najveća podrška i najviše nam je pomogao. Takođe, iako više nisu u timu, zahvalio bih se Vladimiru Gogiću, Ognjenu Miloševiću i Slobodanu Jovanoviću jer su godinama radili za ekipu - ističe Milan Stojković.

Niški Univerzitet je, pored zlatne medalje u Kordobi, učestvovao 3 puta na Evropskom univerzitetskom prvenstvu. To je bilo u Holandiji 2007, u Italiji 2009. godine i u Poljskoj 2010. godine.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: