Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:13, 15. 7. 2018.

| Sport

Niški studenti pobedama počeli takmičenje na Evropskim univerzitetskim igrama

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Odbojkaši Univerzitet
Odbojkaši Univerziteta u Nišu žele novu medalju; Foto: M. S.

Odbojkaški tim Univerziteta u Nišu, koji brani boje Srbije, pobedio je rivale iz Osijeka i Poljske na četvrtim Evropskim univerzitetskim igrama koje se održavaju u portugalskom gradu Koimbra. U niškom timu ističu da očekuju novu medalju, treću u istoriji.

Niški studenti pokušaće da ponovo dođu do postolja na Evropskim univerzitetskim igrama pošto imaju već jedno zlato iz 2012. godine u Kordobi i bronzu sa takmičenja koje je pre dve godine održano u Hrvarskoj. A to im, sudeći po prvim utakmicama, ide od ruke.

U prvom kolu odbojkaši iz Niša su pobedili sa 3:2 (25:21, 25:23, 27:29, 20:25, 15:8) Univerzitet iz Osijeka, a dok su drugog dana bili ubedljivi sa 3:0 (25:11, 25:18, 19:25) od Univerziteta iz Vroclava.

Sa dve pobede Niš je prvi i čeka ga duel sa odbojkašima Univerziteta iz Istanbula. U utorak je dan pauze, dok je četvrtfinalna utakmica u sredu.

Iskusni odbojkaš i osvajač više medalja na studentskim takmičenjima Milan Stojković kaže da je atmosfera u ekipi odlična.

Očekivanja su nam kao i uvek skromna, idemo na medalju. Imamo ozbiljnu ekipu i već smo dugo zajedno. Imamo možda najviše iskustva na ovakvim turnirima, tako da to može biti presudno. Ali, sa druge strane bili smo 43 sata u autobusu i čekaju nas utakmice dan za danom - kaže Stojković.

Niš i Srbiju u Portugaliji će predstavljati igrači Milan Stojković, Aleksandar Pejčić, Aleksandar Blagojević, Nikola Milovanović, Milan Kostadinović, Nemanja Opačić, Dušan Jović, Aleksa Begović, Marko Radosavljević, Aleksandar Ilić i Luka Marinković.

Treneri ekipe su Predrag Pržić i nekadašnji reprezentativac Srbije Milan Rašić, dok je šef delegacije Vladimir Gogić. U Portugaliji je i sudija iz Niša Mirko Vulović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nesanis

    07:40 // 16. 7. 2018.

    Bravo momci. Samo napred.

  • Milan

    07:31 // 16. 7. 2018.

    Pored pobrojanih medalja imaju i drugo mesto osvojeno na Kipru. ;)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: