Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:16, 3. 5. 2011.

| Sport

Niški studenti prvaci u odbojci i košarci

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
Ženska odbojkaška ekiša niškog Univerziteta

NIŠ - Ženska odbojkaška ekipa i muški košarkaški tim niškog Univerziteta osvojili Studentsku ligu Srbije. U muškoj odbojci i malom fudbalu Niš drugi.

Studentkinje iz Niša su u finalu savladale ekipu Beograda rezultatom 3:0, po setovima 27:25, 25:21 i 25:21. Ovom pobedom niška ekipa je obezbedila učešće na Evropskom univerzitetskom prvenstvu u Kragujevcu od 10. do 17. jula.

Košarkaši niškog Univerziteta su savladali Novi Sad rezultatom 72:54 (15:12, 16:11, 20:12, 21:19) i tako su ponovili uspeh od prošle godine. Niški studenti će učestvovati na Evropskom univerzitetskom prvenstvu u Kordobi od 13. do 20. jula. Na prošlom Evropskom prvenstvu održanom u Poljskoj, ekipa Niša osvojila je 5. mesto.

Muška odbojkaška ekipa je osvojila drugo mesto jer su u finalu izgubili u finalu od ekipe Beograda rezultatom 3:0, po setovima 25:20, 25:15, 25:21.

U malom fudbalu niški tim je u finalu izgubio od Beograda rezultatom 7:5. Nišlije su prethodne dve godine osvajali prevsntvo.

Na 3. Studentskoj ligi Srbije učestvovali su svi državni univerziteti, Beograd, Niš, Novi Sad, Kragujevac, Priština (Leposavić), Novi Pazar i Univerzitet umetnosti – Beograd.

Liga je organizovana pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, i uz pomoć Ministarstva prosvete i nauke, Sportskog saveza Srbije i Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: