Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:49, 29. 5. 2019.

| Sport

Niški studenti u četvrtfinalu košarkaškog turnira u Moskvi

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Niški košarkaši u Moskvi
Niški košarkaši ostvarili dve pobede u jednom danu; foto: D. B.

Trijumfom nad predstavnikom Bosne i Hercegovine (97:87) u prvom kolu grupne faze Međunarodnog košarkaškog studentskog turnira u Rusiji, kao i pobedom službenim rezultatom nad Ukrajinom (20:0), studenti niškog Univeziteta plasirali su se u četvrtfinale prestižnog turnira. Predstavnik Srbije i Niša imao je dosta finansijskih problema da uopšte ode na takmičenje, ali ih je rešio pred polazak, a studenti nisu dozvolili da se to prenese na teren.

Nišlije su se prošetale do četvrtfinala takmičenja na kom su prošle godine osvojile bronzanu medalju. Osim početnih 3:2, Univerzitet iz Bosne i Hercegovine nije vodio na ovom meču, a Nišlije su brzo preokrenule i prvu četvrtinu dobile sa 26:19.

Dobrom timskom igrom i sigurnim poenima niški studenti su dobili i drugu četvrtinu, a na poluvremenu rezultat je bio 58:41 za košarkaše iz Niša.

Nisu Nišlije dozvoljavale opuštanje ni u trećoj deonici nakon koje je rezultat bio 80:58. Sigurnom partijom zadržale su prednost do kraja i dobili ovu utakmicu sa 97:87.

Videla se razlika u kvalitetu. Njihova ekipa je mlađa, ali uigrana i čine je igrači iz Igokee. Mi smo još u fazi uigravanja i čekamo razvoj turnira i četvrtfinale - kaže Dragana Berić, profesor na FSFV.

kosarka Čekaju četvrtfinale; foto: D. B.

Najefikasniji u niškom timu bio je Ljubomir Čampara sa 20 poena, a pratio ga je Marko Branković sa 16. Kod ekipe iz Bosne i Hercegovine najviše poena je dao Marko Luković.

Drugi meč u grupi Nišlije nisu igrale jer se Ukrajinci nisu pojavili, pa je tim iz Srbije dobio ovaj meč službenim rezultatom 20:0. Time su Nišlije obezbedile plasman u četvrtfinale, a tamo čekaju drugoplasiranu ekipu B grupe.

Niški Univerzitet predstavljaju studenti Mateja Todorić, Dimitrije Raičević, Ljubomir Čampara, Miroslav Pašajlić, Strahinja Stojačić, Goran Ostojić, Danilo Tasić, Stefan Savić, Stefan Stojiljković i Marko Branković. Stručni štab čine profesori Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Miodrag Kocić i Dragana Berić, kao i trener Marko Cvetković.

Krajem aprila predstavnici košarkaškog tima apelovali su na privatnike da im pomogne u prikupljanju novca za takmičenje, a kako kažu na niškom Univerzitetu, novac je uz pomoć prijatelja, obezbeđen pred polazak.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: