Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:25, 27. 4. 2017.

| Sport

Niški tekvondista Vuk Manić postao šampion Srbije

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Sledećeg vikenda na programu su gradske lige u tekvondou; foto: Nebojša Anđelković
Sledećeg vikenda na programu su gradske lige u tekvondou; foto: Nebojša Anđelković

I pored toga što je bio prehlađen, Vuk Manić, tekvondista niškog kluba Naisus, smogao je snage i na Prvenstvu Srbije pobedio tri jaka protivnika, postavši tako novi šampion Srbije u kategoriji pionira.

Državno prvenstvo za pionire i juniore okupilo je oko 450 takmičara iz 54 kluba, a Nišlija je za protivnike u svojoj kategoriji pionira od 8 do 9 godina, težine do 31 kg, imao redom teške protivnike.

U četvrtfinalu je pobednika odlučila dodatna runda, a ni i u polufinalu nije bilo lakše, kažu u klubu. Finale je donelo neizvesnu borbu sa prošlogodišnjim šampionom Srbije, koju je Vuk ipak uspeo da reši u svoju korist, zlatnim bodom.

Zadovoljan sam pobedama koje sam postigao, iako se dan ranije nisam osećao nimalo dobro, pa čak i na dan takmičenja me manje ili više tresla temperatura. Međutim, smogao sam snage da pobedim i temperaturu i svoje protivnike te tako osvojim zlatnu medalju i postanem šampion Srbije - kazao je Manić.

Glavni trener kluba Naisus Nebojša Anđelković bio je veoma zadovoljan borbama, pogotovu što je, kako je rekao, mladom šampionu temperatura porasla tik pred finalnu borbu i bio je spreman da preda meč.


Medalje za gotovo sve takmičare kluba Astra

Na Prvenstvu Srbije, za 2. najuspešniji tekvondo klub na takmičenju u kategoriji pionira proglašen je Tekvondo klub Astra Niš, iz koga kažu da je za njih nastupilo 19 takmičara, a gotovo svi, njih 17, vratili su se sa ovog prvenstva sa medaljama. Foto: Tekvondo klub Astra Niš Foto: Tekvondo klub Astra Niš

Osvojili smo 6 zlatnih, 5 srebrnih i 6 bronzanih odličja. Naša dva takmičara su i pored odlično odrađenih mečeva ostala bez medalja, usled neiskustva - piše u saopštenju.

U niškom klubu kažu i da je njihova članica Iva Brajović proglašena za najboljeg pionira na takmičenju, kao i da očekuju da će dobiti poziv za reprezentaciju Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: