Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:40, 2. 5. 2018.

| Sport

Niški vaterpolisti gostuju Radničkom u Kragujevcu

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Nais vaterpolo
Nišlije jure drugu pobedu u nizu; foto: Vanja Keser

Nekadašnji osvajač Kupa Evrope i finalista Lige šampiona Radnički iz Kragujevca ugostiće Nais u utakmici 6. kola Superlige. Meč je zakazan za danas od 20:45, a dve ekipe u najjačem domaćem šampionatu imaju identičan učenik – po jednu pobedu nad Zemunom i po 4 poraza.

Radnički je mlada i perspektivna ekipa, koju predvodi trener Uroš Stevanović, dugogodišnji pomoćnik selektora reprezentacije Srbije Dejana Savića.

Iako je samo jednom pobedio, odlično je odigrao i protiv Vojvodine, koja se veoma namučila da dođe do trijumfa, pa je jasno, objašnjava trener Naisa Stefan Luković, da Kragujevčani na domaćem terenu protiv svake ekipe igraju maksimalno motivisano i borbeno

Najveća opasnost nam sigurno preti od njihovih internacionalaca, reprezentativaca Kazahstana Murata Šakenova i Francuske Gijoma Dina. Mi se spremamo da odgovorimo jednom snažnom igrom u odbrani i mirnom u napadu, gde smo na pozicijama centra nadmoćniji. Sigurno da nam je pobeda nad Zemunom dala vetar u leđa za nastavak Superlige i mislim da možemo do tri boda u Kragujevcu – priča Luković.

Iako je za Nišlijama odlična sezona u Jadranskoj A2 ligi, Superliga im ne ide tako sjajno, pošto su je otpočeli sa 4 poraza. U poslednjem kolu su po prvi put pobedili, a taj trijumf im je, kaže prvotimac Naisa Matija Đurđević, dao krila da što motivisanije nastave sezonu.

Radnički nije nimalo naivan tim, beležio je do sada zapažene rezultate na domaćem terenu, što znači da nas očekuje veoma teška utakmica. Pobedom nad Zemunom prekinuli smo seriju poraza. To nam je značajno pomoglo da se psihički uzdignemo i dalo nam krila da što motivisanjije nastavimo sezonu – rekao je Đurđević.

Radnički i Nais se nisu susretali ove sezone, pošto je u prvom delu niški tim nastupao u Jadranskoj ligi, a kragujevački u domaćoj. Zato, uloga blagih favorita je na strani gostiju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: