Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:35, 27. 12. 2022.

| Sport

Niški vaterpolisti kritikuju Sotirovski i pozivaju je da se pridruži molbi Vučiću

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
vaterpolo lopta
Apel predsedniku Srbije; foto: Vanja Keser

Nakon izjave gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski da je ona neko koga optužuju za propast niškog sporta i nosi se sa tim, Vaterpolo klub Nais joj je poslao otvoreno pismo u kom je poziva da se javno priključi molbi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kom se apeluje da stane u odbranu sporta u Nišu i pomogne koliko je to u njegovoj moći. Saopštenje kluba je, kako pišu, pokušaj odbrane dostojanstva i ponosa kako sportskih klubova, tako i svih onih pojedinaca koji su gradili i grade sportsku istoriju Niša, ponosnog grada na jugu Srbije.

I sledeće godine, prema nacrtu budžeta, sportski klubovi bi kroz programe trebalo da podele 150 miliona dinara što je daleko manje nego 2020. godine. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski rekla je na poslednjoj sednici Skupštine da smatra da je novac, koji je ranijih godina odlazio klubovima, trebalo uložiti u infrastrukturu.

Ja sam neko koga optužuju za propast niškog sporta i nosim se sa tim. A nosim se sa tim da bi deo sredstava koji su moji prethodnici opredeljivali trebalo da se uloži u infrastrukturu - rekla je tada gradonačelnica.

Odgovor je stigao od Vaterpolo kluba Nais, jednog od četiri superligaša iz Niša u kolektivnim sportovima, ali i jedan od četiri kluba koji se grčevito bori za opstanak u eliti.

Gotovo sa ponosom ističete da možete da se nosite sa epitetom grobara niškog sporta, koji Vam po našem mišljenju sasvim opravdano pripisuju ne samo niški klubovi, već i šira sportska javnost i svi ljubitelji sporta. Svaka čast! - piše u saopštenju.

Vaterpolo klub Nais, protest Pre godinu dana tražili od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da obrani niški sport; foto: JV / Ljubica Jocić Kao i prošlog decembra kada su protestom ispred Gradske kuće hteli da ukažu na probleme u niškom sportu, Vaterpolo klub Nais i ovoga puta nije ostao nem. Predstavnici Naisa pozivaju predsednika Srbije Aleksandra Vučica da stane u odbranu sporta i pomogne koliko je to u njegovoj moći.

Nadamo se razumevanju predsednika Srbije na čiju inicijativu je prošle godine stigla pomoć niškom sportu od 200 miliona dinara, a kako je tada gradonačelnica tvrdila nakon njenog poziva i molbe predsedniku. Zbog toga pozivamo gradonačelnicu gospođu Draganu Sotirovski da se javno priključi ovoj našoj molbi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću - piše u saopštenju.

Apel su uputili citirajući Vučića o situaciji sa Kosovom i Metohijom "i kad vas neko dotera do zida i kada više ne možete i nemate gde nazad, ostaje vam jedino da se branite i da svim sredstvima sačuvate svoje dostojanstvo i ponos...".

Poštovana gradonačelnice, Vi ste sport u Nišu ne samo doterali uz zid već pokušavate i da ga uzidate u njega i pokopate svaku nadu u njegov opstanka. Ovo saopštenje je pokušaj odbrane dostojanstva i ponosa kako sportskih klubova, tako i svih onih pojedinaca koji su gradili i grade sportsku istoriju Niša, ponosnog grada na jugu Srbije - navodi se.

vaterpolo Nais Ponovo borba za sport; foto: Vanja Keser Sporta u Nišu više gotovo da nema na vrhunskom nivou, kaže se u saopštenju, a dok se planira da se izgradi i obnovi od sportskih objekata, sporta neće uopšte ni biti.

Da li znate koliko vremena i novca treba da se obnovi nešto što Vi već treću godinu zaredom pokušavate da srušite do temelja. Klubovi ispadaju iz liga, tonu, sportski entuzijasti dižu ruke od jalovog posla, podmladak se osipa i klubovi se gase, a kvalitetne pojedince otimaju veći i bogatiji klubovi kako iz prestonice tako i drugih srpskih gradova u kojima se oni koji odlučuju drugačije odnose prema sportu. Niš tako postaje crna rupa na mapi sportske Srbije, i na žalost ne samo sportske - piše u saopštenju.

Kompletno saopštenje Vaterpolo kluba Nais možete videti u nastavku teksta.

Dokumenti za preuzimanje

  1. Saopštenje Vaterpolo kluba Nais (preuzmi) - 801.00 KB
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Var tehnolog

    23:51 // 27. 12. 2022.

    Povracka !

  • Da@Mama malog vaterpoliste

    21:39 // 27. 12. 2022.

    Da, slazem se. Pa vi gospodjo svoje dete za ruku pa na bazen i platite punu cenu karte kao i sve ostale mame. I da ne zaboravim da pitam da li biste prihvatili da svoje dete vodite na bazen tek kad sva ostala deca budu provela vreme na bazenu u vremenu rezervisanom samo za njih. Budite iskreni.

    • Mama malog vaterpoliste

      22:18 // 27. 12. 2022.

      Poštovani, ako ste se bavili sportom onda znate šta je klubska članarina, kao i da se dodatni termini naplaćuju, što je sve legitimno. Dakle, vaterpolo klub ima termin od 20 h uveče, što će te se složiti nikoga ne ugrožava.
      Samo želim da kažem da vaterpolo kao najtrofejniji sport i kao jedan od najzdravijih sportova mnogo više treba da znači kako gradu tako i državi.

  • Pa taj vucic je nju postavio. Ceo niski sns je bio protiv nje al kod njih o svemu odlucuje samo jedan covek

    20:54 // 27. 12. 2022.

    Slika i prilika naseg drustva. Ne bi mi objavili koment kad bih napisao sta mislim o ovima sto mole vucica. Da su normalni oni bi ga kudili sto je ceo drzavni sistem u raspadu a ne bi ga dizali u nebesa i pravili od njega supermena koj resava sve probleme.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: