Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:48, 28. 1. 2018.

| Sport

Niški vaterpolisti nastavili seriju, deklasirali i Vojvodinu

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
vaterpolo Nais
Najbolji igrač na meču bio je Marko Bolović sa 4 postignuta gola; foto: Vanja Keser

Svega 3 gola, a sva 3 u režiji povremenog reprezentativca Marka Ćuka, primili su vaterpolisti Naisa od Vojvodine na “Čairu”, u 10. kolu Jadranske A2 lige. Uprkos tome što su Novosađani imali ulogu favorita, Nišlije su gotovo sve vreme vodile i predvođene Markom Bolovićem, ubedljivo trijumfovale sa 8:3.

Jedino izjednačeno bilo je tokom prve polovine prve deonice, kada je ubrzo nakon gola Bolovića poentirao Ćuk. Ipak, novi udarac vaterpoliste, koji je letos stigao u Nais, doneo je vođstvo niškom timu od 2:1. To je ujedno bio i poslednji gol u prvom poluvremenu, jer je druga četvrtina protekla bez pogodaka.

Prijao je odmor i jednima i drugima, pa je Marko Pavičić nakon pauze povećao prednost Nišlija na 3:1, Ćuk je vratio neizvesnost u meč, ali je dve sekunde pred kraj trećeg kvartala Bolović ponovo povećao prednost svoje ekipe.

Imajući u vidu da je Vojvodina ove sezone u prvenstvu izgubila samo od Crvene zvezde i da je drugoplasirana ekipa Jadranske A2 lige, očekivalo se da će biti neizvesno u poslednjoj četvrtini. Međutim, Nais je tek tada dobio snagu – ređali su se golovi Aleksandra Mitrovića, Dragana Miloševića i Marka Bolovića, pa je minut i po pred kraj meča na semaforu stajalo 7:2.

Do kraja je viđen po jedan gol sa obe strane, ali ništa nije moglo da ugrozi novu pobedu niških vaterpolista, koji su pokazali da, kako su i sami pre meča rekli, pobeda nad Vojvodinom u četvrtfinalu Kupa nije bila slučajnost.

Uprkos pobedi, Nišlije su zadržale 4. poziciju, ali je Šabac sada samo 3 boda daleko. Oni su ovim trijumfom nastavili pobednički niz, koji traje od početka ove godine.

Jadranska A2 liga: Nais – Vojvodina 8:3 (2:1, 0:0, 2:1, 4:1)

Bazen: Čair, Niš

Sudije: Putniković i Golijanin

Igrač vise: Nais 5 (11), Vojvodina 1 (9)

Peterci: Nais /, Vojvodina 1 (1)

Nais: Mitrović 1, Pavičić 1, Ivetić, Dimitrijević, Milošević, Kovačević, Đurđević, Živić, Šilj, Bolović 4, Milošević 1, Stoiljković, Đorđević 1

Vojvodina: Filipović, Čabrilo, Vasin, Tintor, Mitrović, Prekogačić, Ćuk 3, Ćatović, Rogač, Šulc, Vasić, Marčeta, Ristić, Tubić

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Petrovic

    06:19 // 29. 1. 2018.

    Niko ne pominje golmana Lazica koji je odbranio puno otvorenih suteva..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: