Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:21, 5. 9. 2016.

| Sport

Niškim kik-bokserima zlato i dva srebra na Svetskom prvenstvu

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Nikola-Lazarević-SP---KBK-Niš.jpg
Do trona na debitantskom nastupu na planetarnoj smotri; foto: KBK Niš

Reprezentativci Srbije iz Kik-boks kluba Niš na Svetskom juniorskom prvenstvu u Dablinu osvojili su zlato i 2 srebra. Nikola Lazarević postao je prvak sveta na svom debiju, dok su poraze u finalu pretrpeli Stefan Paunović i Danilo Ratkić.

Višestruki prvak Srbije i šampion Balkana Nikola Lazarević postao je i svetski šampion pobedom nad Kupijajem Mateušom iz Poljske. Nikola se plasirao u finale pobedom nad Grkom Cohataridisom Panajotisom. Osvajanjem zlatne medalju u kategoriji do 57 kilograma, u konkurenciji mlađih juniora, napravio je veliki uspeh za sebe, Srbiju i Kik-boks klub Niš.

(/slika2)

Stefan Paunović osvojio je srebrnu medalju u kategoriji do 75 kilograma, jer je u finalu za poen bio bolji Poljak Šimanovski Adrian. Stefan je u eliminacijama zabeležio pobede protiv reprezentativca Poljske Mihajla Burdana, a u drugom kolu protiv Rusa Borisova Alekseja.

Srebrnu medalju osvojio je i Danilo Ratkić, u kategoriji do 67 kilograma, pobedama nad Rzajev Muradom iz Ukrajine, i Radoslavom Kostovim iz Bugarske. U borbi za zlatnu medalju nije dao svoj maksimum i u finalu je zasluženo slavio reprezentativac Turske Rasim Sejdioglu.

Srbiju je na najjačem juniorskom takmičenju u godini predstavljalo 10 takmičara, osvojivši 9 medalja: 3 zlatne, 4 srebrne i 2 bronzane.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: