Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:59, 21. 6. 2016.

| Sport

Niškom legionaru srebro na Evropskom prvenstvu

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Milan-Grozdanović-EP-2---Milan-Grozdanović.jpg
Grozdanović na pobedničkom postolju; foto: Milan Grozdanović

Član kluba Legionari iz Niške Banje Milan Grozdanović osvojio je srebrnu medalju na Prvenstvu Evrope u “powerliftingu” održanom minulog vikenda u mađarskom gradu Đula. Ukupna podignuta težina od 570 kilograma među seniorima do 75 kilograma bila je dovoljna za drugo mesto.

“Powerlifting” ili dizanje tegova je sport maksimalne snage koji obuhvata tri vežbe - čučanj, “bench press” i mrtvo dizanje, a cilj je podići najveću težinu u ukupnom zbiru.

Jedini Nišlija na šampionatu Evrope Milan Grozdanović podigao je 200 kg na čučnju, 135 na “bench pressu” i na mrtvom dizanju 235 kg. Jako strogo suđenje obeležilo je ovo takmičenje, pa pokušaj na čučnju od 210 kg niškom dizaču tegova nije priznat, kao i pokušaj za obaranje svetskog rekorda od 141 kg na “bench pressu”.

Legionari Izbačaj iz čučnja od 210 kg nisu uvažile sudije; foto: Milan Grozdanović

Ove težine bi bile dovoljne za najsjajnije odličje, ali posle podeljene odluke sudija nisu priznate, pa je zlato osvojio Tomaš Miloš iz Poljske sa ukupnom težinom od 582.5 kg.

Konstantno sam bio blizu vodećeg takmičara, čak sam imao i pokušaj od 250 kg na mrtvom dizanju, što bi mi donelo zlato, ali telo jednostavno nije htelo. Na svakom takmičenju sam sve bliži zlatu, raduje me to, pa nastavljam sa pripremama za naredne izazove i nadam se najvišem plasmanu - istakao je Grozdanović.

Već krajem jula ga očekuje takmičenje u Slovačkoj – Viktorija Kup u mrtvom dizanju, a zatim septembra Svetsko prvenstvo koje će se održati u Srbiji u Knjaževcu. 

Karijera Grozdanovića je u konstantnom napretku, a ove godine je već postao balkanski i evropski rekorder.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sara

    15:36 // 21. 6. 2016.

    Ljubavi svaka ti čast

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: