Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:10, 21. 7. 2016.

| Sport

Niškom olimpijcu država plaća za "neplaćeno" u "Juri"

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
Nenad Filipović
Zadovoljan zbog pomoći, nada se i novom poslu; foto: N1

To što je u "Juri" uzeo neplaćeno odsustvo da bi se pripremao za takmičenje na Olimpijskim igrama, jedinom niškom olimpijcu atletičaru Nenadu Filipoviću biće nadoknađeno novcem Sportskog saveza Srbije, saopšteno je iz Sportskog saveza Niša.

Ovaj profesor fizičke kulture, koji iza sebe u disciplini brzo hodanje na 50 kilometara već ima 2 učešća na Olimpijskim igrama i tri svetska prvenstva, na početku priprema za najveće sportsko takmičenje trenirao je posle rada na proizvodnoj traci.

Nenad Filipović Nenadova disciplina je brzo hodanje na 50 kilometara; foto: arhiva Nenada FilipovićaZatim je uzeo neplaćeno, zbog čega je njegova porodica ostala bez značajnog prihoda.

Na inicijativu koja je potekla iz Niša, reagovao je resorni ministar, pa će uz pomoć nadležnih institucija praktično biti refundirana sredstva koja bi zaradio da nije morao da uzima neplaćeno - piše u saopštenju Sportskog saveza Niša.

Ovo znači da će Filipoviću biti plaćen novac u visini 7 plata, jer je odsustvo uzeo od februara do kraja avgusta. Ova pomoć mu, kaže, daje sigurnost.

Nije lako kad se pripremate, a ne znate kako će sve to vreme vaša porodica preživeti. Zahvaljujem ministru i Gradu na ovoj inicijativi, a nadam se da će posle Igara biti rešen i moj osnovni problem, a to je posao u struci - kaže Filipović.

Od 1. septembra ne bi želeo nazad na proizvodnu traku, ne zato što taj posao smatra lošim, već zato što kao profesor fizičke kulture sa ogromnim takmičarskim iskustvom mlade sportiste ima čemu da nauči.

Od novog većnika Branislava Kačara čuo sam da me gradonačelnik Bulatović čeka na sastanku kad se vratim i da ćemo i o tome razgovarati - priča Filipović.

Nakon što se za njegov slučaj čulo u javnosti, podrška i apeli da mu se pomogne stizali su sa svih strana, a obećanje da će mu se pomoći stiglo je i od ministra sporta Vanje Udovičića.

Filipović je još na Vlasini, sunčano vreme mu, kaže, pogoduje pripremama. Za nekoliko dana se vraća porodici, odlazi u Beograd da preuzme zvaničnu opremu za Olimpijske igre i ostaje još samo da spakuje kofer i u Riju da sve od sebe. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • tranzicija

    21:17 // 23. 7. 2016.

    Bruka,ali ujedno slika i prilika post 5.oktobarske Srbije. Nestrucni i neradnici u javnim preduzecima,a profesor fizickog,olimpijac na traci za 28000. Mogu da zamislim sada cistacice iz EPS-a,Vodovoda,Toplane...koliko im je smesno da imaju vecu platu od jednog OLIMPIJCA.

    • Dousnik

      10:11 // 24. 7. 2016.

      Radnik na traci koja ne staje 7h i 30min prima 21000 bez prevoz i topli obrok, ukupno do 30000. Cistacica prima mnogo vise zbog uvrede casti .... Sve se zna

  • TheCoach

    19:42 // 22. 7. 2016.

    Zasto ista ta YURA ne pomogne svom radniku?? Zar ono ne bese sindikat u Yuri osnovan, ili posle toga svi zbrisase...?
    Eee Srbi, sto se ne sloziste da pomognete kolegi koji radi sa Vama? Da li se neko setio ??

  • Dragana

    08:39 // 22. 7. 2016.

    Sramota.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: