Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:58, 26. 2. 2021.

| Sport

Nišlija Dušan Jocić najbolji sportski novinar godine u pisanim medijima u Srbiji

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesi
dušan jocić
Prestižno priznanje za sportskog novinara godine; foto: Sekcija sportskih novinara Niša

Nagradu za najboljeg sportskog novinara 2020. godine u Srbiji u pisanim medijima - "Zlatno pero", koju tradicionalno dodeljuje Udruženje sportskih novinara Srbije, dobio je Nišlija Dušan Jocić, urednik sportske rubrike Narodnih novina.

Prestižno godišnje priznanje esnafskog udruženja od pre par godina podeljeno je na dva dela, pa je nagrada "Zlatni mikrofon", za najboljeg novinara u elektronskim medijima, dodeljena komentatoru Arene sport Nenadu Milovanoviću.

Jociću je priznanje uručeno na svečanosti održanoj u četvrtak u Beogradu, a po prvi put dobitnik nije iz Beograda.

Kažu da je jedna od najvećih privilegija u životu baviti se poslom koji voliš, a ja sam valjda još kod vaspitačice u obdaništu znao čime želim da se bavim i za ovih 20 godina, zaključno sa ovim trenutkom, dosanjao sam sve svoje profesionalne snove. Novinarstvo je specifična profesija. To nije posao koji se radi, to je posao koji se živi. U njemu postoji možda i najveća disproporcija između davanja sebe i materijalne satisfakcije. Ono bi u teoriji trebalo da donosi najveći društveni ugled, a u praksi je, kod nas, u vremenu u kome živimo, valjda najviše degradirano. Utoliko ovo priznanje ima veću težinu i, iako se ono dodeljuje na godišnjem nivou, dozvolite mi da ga doživim kao nagradu za svih ovih 20 godina fanatične posvećenosti, čuvanja integriteta, uprkos svemu i svima - istakao je Jocić.

Iza Jocića je 20 godina rada u sportskom novinarstvu, od leta 2010. godine je urednik sportske redakcije jedinog dnevnog lista u Srbiji južno od Beograda.

Izveštavao je sa brojnih velikih takmičenja, a vrhunac je predstavljalo izveštavanje sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016. godine. dušan jocić Po prvi put nagrada otišla van Beograda; foto: Sekcija sportskih novinara Niša

Najnagrađivaniji je niški sportski novinar, 5 puta je dobio priznanje za sportskog novinara Niša po izboru kolega, i jedini je sportski novinar ikada dobitnik nagrade novinar godine Narodnih novina.

Želim da se zahvalim svima koji imaju bilo kakve zasluge za to što sam danas na ovom mestu, za ono što sam postao i kao čovek i kao novinar, nadam se da će prilike dozvoliti da ovo sa njima uskoro adekvatno proslavim. Naravno, uvek i svuda moram da istaknem moju porodicu, kao moju najveću snagu. Na kraju, želim da sa ovog mesta, ponosno kažem da ovu nagradu posvećujem mom gradu, mom Nišu - rekao je Jocić.

Na svečanosti USNS u Beogradu dodeljene su i druge novinarske nagrade, kao i nagrade za najboljeg sportistu i sportistkinju u 2020. godini - Novaku Đokoviću, najboljem teniseru sveta i, posthumno, Bobani Veličković Momčilović, prerano preminuloj dvostrukoj evropskoj prvakinji u streljaštvu.

Nagradu "Ekskluzivna vest“ dobio je Đorđe Matić iz Mocart sporta za vest o tome da Milan Mačvan završava bogatu karijeru.

"Zlatnu kameru“ dobili su Predrag Milosavljević i Srđan Stevanović iz Starsporta, dok je nagradu "Branka Prelević“ primila novinarka Blica Jelena Medić za serijal "Majke šampioni“. Aleksandar Daišević iz Sportskog žurnala je dopisnik godine, a nagrada "Najlepša televizijska priča“ otišla je u ruke Marka Ljubomirovića sa internet portala RTS za priču "Žoc, Kića i Maršal“.

Najbolji mladi novinar po izboru USNS je Bojan Marinković sa Sport kluba, a njegov kolega Srđan Radojević je dobio nagradu "Ekskluzivni televizijski prilog“ za podkast Blok po Blok, čiji je autor zajedno sa trenerom Aleksandrom Džikićem.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    21:13 // 26. 2. 2021.

    @Kolega svesti znaš

  • Razbibriga

    19:41 // 26. 2. 2021.

    Nesporno, covek rodjen za sportsko novinarstvo ! Ali, zbog leba i punog stomaka, mora se slihtati vladajucima !

  • Kolega sa faksa

    18:37 // 26. 2. 2021.

    Dule,svaka čast.Znajući tebe i tvoju predanast na faksu ova nagrada je morala mnogo ranije da dodje. Bravo.Sprotsko novinarstvo je tvoja ljubav.Bravo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: