Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:25, 11. 6. 2022.

| Sport

Nišlija i Leskovčanin sude polufinale Lige šampiona

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Dusan Stojkovic i Nenad Nikolic
Stojković i Nikolić već 17 godina zajedno sude; foto: EHF

Na polufinalnom meču Fajnal-fora rukometne Lige šampiona između Kila i Barselone pravdu će deliti dvojac sa juga Srbije - Nišlija Dušan Stojković i Leskovčanin Nenad Nikolić. Meč se igra u Kelnu 18. juna, a Stojković ističe da je ovo velika čast za jedan sudijski par koji sudi zajedno već 17 godina.

Stojković i Nikolić, jedan od naših najboljih sudijskih parova, sudili su pre 10 godina finale Lige šampiona između Kila i Atletiko Madrida, pa im neće biti prvi put da budu sa evopskom rukometnom elitom.

Tada su Filip Jiha i Momir Ilić bili igrači, kada smo im sudili, a sada su treneri. Tu je i Dušebajev, koji je tada bio trener Atletika, sada Kielcea. Ovo je velika čast za mene, za nas, retko koji sudija uspe ovoliko dugo da bude među najboljima. Predstavljaću ne samo sebe, već i Niš, Srbiju, Rukometni savez Srbije i to je priznanje, čast, ali i dodatna obaveza - kaže Stojković.

sudije Predstavljaju i Leskovac, Niš i Srbiju; foto: Balkan Handball

Već 17. sezona su Stojković i Nikolić sudijski par, a ne postoji važno takmičenje u Srbiji na kom nisu sudili, a na međunarodnoj sceni delili su pravdu na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, finalu Lige šampiona za rukometašice 2009, zatim na po tri svetska i evropska prvenstva, finalu Lige Evrope, tri finala SEHA lige...

Evropska kuća rukometa godinama odaje priznanje ovom sudijskom paru, ali podrška i neka lepa reč izostaju u rodnom gradu.

Grad nije prepoznao uspehe koji promovišu i Niš, ne samo mene. Žao mi je zbog toga, mi sve ovo radimo da poboljšamo sliku u svetu, da na najbolji način predstavimo i grad i državu. Na finalnoj utakmici, pred punim tribinama u Kelnu čuće se "Dušan Stojković, Srbija, Niš" i to je nezamenljiv osećaj - dodaje Stojković.

U polufinalnim utakmicama, 18. juna u Kelnu od 15:15 se sastaju Vesprem i Kielce, dok je duel Kil - Barselona od 18 sati.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: