Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:33, 25. 6. 2023.

| Sport

Nišlija i Novosađanin, reprezentativci Srbije, odbili meč protiv takozvane države Kosovo

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Rajkovic Makaric
Završili kao sedmi; foto: Vukašin Rajković

Nišlija Vukašin Rajković i Novosađanin Marko Makarić trebalo je da u trećoj rundi razigravanja za plasman u polufinale Balkanskog prvenstva u odbojci na pesku u Turskoj igraju protiv para iz samoproglašene države Kosovo, ali je srpski par to odbio i takmičenje je završio na sedmom mestu.

Nakon pripremnog turnira u Turskoj, Rajković i Makarić krenuli su u borbe na Balkanskom prvenstvu koje se igra u turskom gradu Balikesiru.

U prvom kolu su savladali Rumune Virlana i Kalina sa 2:0 (21:13, 21:18), a onda su poraženi od Kolarića i Klašnića sa 2:0 (21:14, 21:11) u borbi za direktan plasman u četvrtfinale.

Rajković i Makarić su se, potom, bez borbe plasirali u treću rundu razigravanja za plasman u polufinale, pošto su Italijani Bonkompanji i Konti predali meč zbog povrede.

Kako objašnjavaju iz Odbojkaškog saveza Srbije, voljom žreba, trebalo je da Nišlija i Novosađanin igraju protiv Bajramija i Malikija koji nastupaju u dresovima samoproglašene "Republike Kosovo", ali su Rajković i Makarić odustali od daljeg takmičenja i u konačnom plasmanu su zauzeli 7. mesto.

Srbiju predstavljaju i Lazar Kolarić i Đorđe Klašnić koji će igrati u polufinalu Balkanskog prvenstva protiv turskog para Mermer/Urlu koji su 1. nosioci na turniru.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miloš

    06:27 // 26. 6. 2023.

    Gospodo, moj naklon!

  • Kradikalno gore

    00:37 // 26. 6. 2023.

    Nismo mi ni milimetar mrdnuli od devedesetih,cak i ovaj nezavisni portal to pokazuje,pitanje dal ce mi objaviti i komentar.

    • Miloš

      11:01 // 26. 6. 2023.

      Tako je, i tada su prodavali veru za večeru, baš kao i sada.

  • Srecko Sojic

    21:29 // 25. 6. 2023.

    Tako su i devedsetih odbijali naravno pod politickim pritscima protiv slovenije i hrvacke jer su proglsili nezavisnost pa nas kaznili i sa sportskim sancijama cetiri godina
    Sve stosu politicari zabrljali i potpisali nam se obilo o glavu pace tako i sa kosovom da bude opet ce nam lupe sancije i opet ima da nam odu mladi kvalitetni sportisti a ostace sljam i ulizicei tako u krug trideset godina

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: