Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:47, 22. 8. 2023.

| Sport

Nišlija i Piroćanac u pohodu na Manilu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Stefan Jović
Stefan Jović jedan od 12 izabranih; foto: fiba.basketball

Nišlija Stefan Jović jedan je od 12 igrača košarkaške reprezentacije Srbije na spisku selektora Piroćanca Svetislava Pešića, koja će igrati na Svetskom prvenstvu koje se od 25. avgusta do 10. septembra održava na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Prvi meč Srbija igra 26. avgusta protiv Kine.

svetislav kari pesic Kari Pešić izabrao 12; foto: JV / Ljubica Jocić Posle pripremnih utakmica u Kini, selekcija Srbije je stigla u Manilu, a selektor Svetislav Pešić odredio je 12 igrača koji će se boriti u državnom dresu:

Stefan Jović, Bogdan Bogdanović, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Dušan Ristić, Marko Gudurić, Dejan Davidovac, Boriša Simanić, Aleksa Avramović, Nikola Milutinov, Nikola Jović i Filip Petrušev.

Srbija je na Mundijalu u grupi B sa Portorikom, Kinom i Južnim Sudanom, a prvi meč će odigrati 26. avgusta od 14 sati po našem vremenu protiv Kine.

Duel sa Portorikom je 28. avgusta, a sa Južnim Sudanom dva dana kasnije.

Put do Svetskog prvenstva Srbija je imala preko Niša gde je izgubila od Belgije u meču koji je završen posle dva dana, nakon što je prvobitno prekinut posle samo 2 minuta, pošto se veći deo reflektora ugasio. FIBA je odredila novi termin odigravanja utakmice, Belgijanci su pretili da neće igrati, ali su na kraju ipak pristali i na kraju došli do važne pobede.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jovan nikolic

    11:41 // 23. 8. 2023.

    Samo sex

  • Nišlika

    21:51 // 22. 8. 2023.

    I...promašili ste temu...za otadžbinu se igra kad treba a ne kada si odmoran i kad hoćeš. Pogledajte Novaka i ljubljenje zastave...možda nešto i shvatite.
    P.S. Nepoznatim ljudima je potrebno da se obraćate sa "Vi". Elementarna kultura.
    Svako dobro.

    • Oki Doki

      02:50 // 23. 8. 2023.

      Zar tenis nije individualni sport?

  • Nišlika

    18:42 // 22. 8. 2023.

    U redu je da se neko ne slaže s mojim mišljenjem i stavi minus. Ok i pozdrav. Samo neka neko objasni zašto i da li će navijati za Uzbekistan, Mongoliju, Tibet, Italijane, Špance ili Srbiju?

    • Var tehnolog

      19:36 // 22. 8. 2023.

      Sta li pricas ,uopste ?Znas li gde Jokic igra i do kada je igrao? Nema veceg Srbende, gledaj malo utakmice i krajeve istih!
      A, tema je, cista glupost, kakve benefite imaju Nis i Pirot ? Da , oni vole svoje gradove, ali su to svetski ljudi, pa ne vidim neku potrebu za nas ponos ! Majka Djokovica, Dijana, je tri godine zivela u Nisu i...?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: