Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:55, 22. 5. 2019.

| Sport

Nišlija i Prokupčanin u borbi za titulu prvaka Rusije

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Miodrag Aksentijević Mladen Kocić
Kolege iz reprezentacije korak deli da pokore Rusiju; foto: Vanja Keser

Najveći uspeh u 20-godišnjoj istoriji Klub malog fudbala Tjumen ostvario je ove sezone, pošto se plasirao u finale najjačeg ruskog prvenstva, a samim i obezbedio nastup u Ligi šampiona. Dve uzdanice ovog kluba su Nišlija Mladen Kocić i Prokupčanin Miodrag Aksentijević.

Savladavši Samaru sa 3:1 u seriji Tjumen se plasirao u finale, prvo u istoriji. U borbi za titulu šampiona igraće protiv moskovskog tima Komunistička partija Ruske federacije (CPRF).

Mladen Kocić i Miodrag Aksentijevic ispisali istoriju kluba ulaskom u finale. Tjumen savladao Dinamo Samaru rezultatom 5:2, i boriće se za trofej protiv ekipe CPRF-a - pišu na Fejsbuk stranici Nišlije.

Inače, 35-godišnji golman karijeru je počeo u rodnom Prokuplju, a odskočna daska u karijeri bio mu je nastup u Ekonomcu, velikanu iz Kragujevca. Šest puta se našao među 10 najboljih svetskih golmana, poslednji put prošle godine. Standardni je član reprezentacije, koju je predvodio i do polufinala Evropskog prvenstva 2016. godine, a fascinantnu partiju pružio je u nedavnom “rušenju” Brazila u “Čairu”.

Njegov 5 godina mlađi klupski, donedavno i kolega iz reprezentacije takođe je igrao u Ekonomcu, nekoliko niških timova, a period pre Tjumena proveo je u Nacionalu iz Zagreba. Za ruski tim nastupa poslednje 3 sezone. I on je bio jedan od predvodnika nacionalnog tima na evropskom prvenstvu 2016. godine.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: