Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:14, 16. 9. 2018.

| Sport

Nišlija još jednom šampion Balkana u tekvondou

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Uroš Mitrović prvak tekndo
Ovog puta prvak među seniorima; Foto: KBS Naisus/N. A.

Član Kluba borilačkih sportova Naisus Uroš Mitrović još jednom se okitio zlatnim odličjem i poneo titulu prvaka Balkana i to na šampionatu u Rumuniji. Mitroviću je ovo bilo prvo takmičenje u konkurenciji seniora, a otišao je na šampionat kao član Tehničke reprezentacije Srbije.

20. Prvenstvo Balkana u tekvondou, kako navode iz KBS Naisus, održano je u Bukureštu, a okupilo je 600 takmičara iz 8 zemalja, pa su se tako nadmetali sportisti iz Srbije, Makedonije, Crne Gore, Slovenije, Bugarske, Moldavije, Albanije i Rumunije koja je bila domaćin.

Iako nikako pripremljena, imajući u vidu da je u prethodnih godinu dana imala samo jedno okupljanje, Tehnička reprezentacija Srbije uzela je učešće, ali u polovičnom sastavu. Naime, domaćin je pozivom uskratio učešće takmičarima iznad 30 godina, te naši najiskusniji formaši nisu krenuli put Bukurešta - navode iz Naisusa.

Među članovima Tehničke reprezentacije našao se i Nišlija, višestruki osvajač balkanskog zlata - Uroš Mitrović, koji je i na ovom prvenstvu odneo najsjajniju medalju. Niški tekvondoista kaže da je bilo mogućnosti da učestvuje i u seniorskom timu, ali je nastupio samo u pojedinačnim disciplinama. Uroš Mitrović tekvondo Još jedna medalja za Nišliju; Foto: KBS Naisus/N. A.

Pored zaista veoma jake konkurencije u standardnim formama, mišljenja sam (što su i drugi potvrdili a i osetili "na svojoj koži") da je nedovoljno iskustvo prisutnih sudija uticalo na moj loš plasman i neosvajanje medalje u ovoj disiciplini. Daleko sam uspešniji bio u formama slobodnog stila, gde sam uspeo da odbranim, doduše juniorsko, prošlogodišnje zlatno odličje iz turskog Jedrena i ponovo se popnem na najviši stepenik pijedestala - kaže Mitrović.

Osim Mitrovića, dodaju iz KBS Naisus, sa medaljama su se vratili još neki članovi srpske reprezentacije - Miloš Petković (pojedinačno seniori) – 1. mesto, Filipović-Petković (seniorski par) – 3. mesto, Anđelija Milovanović (pojedinačno seniorke) – 3. mesto, Maja Babić (pojedinačno juniorke) – 3. mesto, i Babić-Tošić (junioski par) – 3. mesto.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ognjen

    13:14 // 18. 9. 2018.

    A gde je treceplasirani??? Nije valjda da su ucestvovala samo njih dvojica???

  • ica

    23:53 // 16. 9. 2018.

    Bravo Uki!!!

  • sanja

    19:49 // 16. 9. 2018.

    Bravo, bravo, bravo!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: