Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:00, 29. 8. 2022.

| Sport

Nišlija kao kapiten predvodi vaterpolo reprezentaciju na Evropskom prvenstvu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Sava Ranđelović
Prošlogodišnji dobitnik Gran prija; foto: JV / Vanja Keser

Jedan od najiskusnijih u timu Dejana Savića, osvajač dva olimpijska zlata, Svetskog i Evropskog prvenstva, Svetske lige i Svetskog kupa, Mediteranskih igara i Univerzijade predvodiće vaterpolo reprezentaciju na Evropskom prvenstvu u Splitu. To je Sava Ranđelović, rođen pre 29 godina u Nišu, odrastao u Doljevcu. On veruje da je podmlađeni A tim Srbije spreman za svoj deveti šampionat Starog kontinenta.

Na dosadašnjim prvenstvima Evrope Srbija je pet puta bila šampion, jednom druga i jednom treća. Na prošlom, pre dve godine u Budimpešti "delfini" su bili peti. Na ovom šampionatu, kako veruje novi kapiten Sava Ranđelović, Srbija će se potrduiti da popravi utisak.

Sve smo povezaniji, bilo je kvalitetno. Mnogo znači povratak Mandića posle bolesti. Verujem da ćemo biti spremni, posebno za duel sa Mađarima, najtežim rivalom u grupi - rekao je Ranđelović.

Ranđelović je kariejru počeo u Vaterpolo klubu Niš odakle je otišao u ŽAK iz KIkinde. Igrao je za Crvenu zvezdu, Brešu i OSC iz Budimpešte, a od pre dve godine je član Vašaša iz Mađarske. Na dosadašnjih 196 nastupa za reprezentacije postigao je 80 golova, a piliku da popravi stitstiku imaće u podne kada se Srbija sastaje sa prvim rivalom ekipom Izraela.

Nedavno smo u okviru humanitarne akcije u Kragujevcu igrali dve četvrtine sa Izraelom. Vidi se razlika u kvalitetu, lako smo stigli do prednosti. Nemam predstavu o njihovom kvalitetu – rekao je Ranđelović.

Ranđelović je krajem prošle godine, u izboru Sekcije sportskih novinara Niša dobio Gran pri, a 2016. godine je sa Stefanom Jovićem bio sportska ličnost Niša.

Pored Ranđelovića, tim čine i Dimtrije Strajo Rističiević (Panatinaikos, 50 utakmica), Dušan Mandić (Novi Beograd, 221 utakmica/354 gola), Radomir Drašović (Novi Beograd, 75/53), Đorđe Vučinić (Novi Beograd, 18/28), Nemanja Vico (Radnički, 71/45), Strahinja Rašović (Novi Beograd, 113/190), Petar Velkić (Ortiđa, 18/13), Luka Pljevančić (Radnički 18/4), Marko Radulović (Radnički, 26/33), Ognjen Stojanović (Šabac, 44/49), Viktor Rašović (Novi Beograd 121/79), Lazar Dobožanov (Radnički 38), Stefan Branković (Radnički, 10/3), Vasilije Martinović (Novi Beograd 14/13).

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Auttrikter

    18:27 // 29. 8. 2022.

    Randjelovic je veliki sportista, koji se kratko zadrzao u niskom vaterpolu !
    E, sad sto smo dosli dotle da je Nis= Doljevac, nije covek kriv ! Cak je i Doljevac znacajniji od ovog propalog Univerzitetskog i sportskog grada !

  • ***

    12:57 // 29. 8. 2022.

    Bravo, Savo. Zasluzio si.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: