Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:15, 19. 10. 2016.

| Sport

Nišlija na Evropskom prvenstvu za seniore u kik-boksu

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Novak-Radulovic-kik-boks---JV-arhiva.jpg
Kao i uvek puca na medalju; foto: JV arhiva

Posle brojnih nastupa i osvojenih medalja na juniorskim Svetskim i Evropskim prvenstvima, takmičar Kik-boks kluba Niš Novak Radulović učestvovaće na seniorskom prvenstvu Evrope u slovenačkom Mariboru od 22. do 30. oktobra.

U 2016. godini, Novak je u kategoriji do 71 kg, ubedljivo osvajao zlatne medalje na "Trofeju Zaječara", Prvenstvu Srbije i "Trofeju Niša", a ujedno i pehare za najboljeg borca na pomenutim takmičenjima. Po drugi put postao je seniorski šampion Balkana, a uspešno je debitovao i pobedom u profesionalnom boksu.

U vrhunskoj sam formi i potrudiću se da dam svoj maksimum, iako je konkurencija jaka, jer su pored Srbije prijavljene i ostale zemlje u kojima je kik-boks na vrhunskom nivou. Potrebno je dosta sreće i biće veliki uspeh stići do medalje, ali ja naravno kao i uvek idem da osvojim zlatnu medalju - rekao je Radulović.

U dosadašnjoj karijeri, Novak je 16 puta osvajao Prvenstvo Srbije (u  K-1, “low kick”-u i “full contact”-u), osvajač je medalja na Svetskim juniorskim prvenstvima od 2012. do 2014, na juniorskom prvenstvu Evrope 2013, pobednik je Evropskog Kupa 2013. i seniorski šampion Balkana 2015.

Prema Novakovim rečima zemlje koje na kontinentalni šampionat šalju jako kvalitetne borce su Rusija, Ukrajina, Azerbejdžan, Belorusija, Poljska, Francuska, Italija, Bugarska, Turska, Hrvatska, ali i ostale zemlje takođe imaju dobre takmičare.

Kik-boks klub Niš imaće još jednog predstavnika u Sloveniji. Selektor reprezentacije je trener Srđan Radulović, ujedno i Novakov otac, koji je zadovoljan odrađenim pripremama na Tari.

Očekujem da posle napornih, ali odličnih priprema srpska reprezentacija još jednom dokaže da je svetska sila u kik-boksu. Ne bih izdvajao nikog od takmičara, jer su svi spremni za takmičenje koje je po prijavama najkvalitetnije do sada, ali od njih očekujemo dobar rezultat i da Srbiji donesemo dosta medalja - istakao je on.

Srbiju će na Evropskom prvenstvu u Sloveniji predstavljati 22 takmičara u K-1 i “low kick” disciplini.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Markoni

    21:25 // 19. 10. 2016.

    Bravo sampione, ti si ponos grada i Srbije.
    Nis je uz tebe , do Evropskog zlata Novace !!!

  • Lahor

    12:42 // 19. 10. 2016.

    Svaka čast

  • polako dečko

    12:27 // 19. 10. 2016.

    imamo mi puno šampiona u low kick disciplini

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: