Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:12, 12. 9. 2012.

| Sport

Nišlija na Svetskom prvenstvu u skijanju

Autor:Z.M.Izvor:Južne vesti
mladen-stosic,-skijanje.jpg

Mladi takmičar Skijaškog kluba "Niš" Mladen Pešić (18), koji je u poslednje dve godine osvajač titule šampiona Srbije u juniorskoj konkurenciji, učestvovaće na Prvenstvu sveta u alpskom skijanju.

Nadmetanje najboljih skijaša sveta biće održano u prvoj polovini februara 2013. godine u Šladmingu u Austriji. 

Nastup Mladena Pešića na Svetskom prvenstvu predstavlja dosad najviši domet niškog alpskog skijanja. To priznanje stiže u godini u kojoj je od strane kluba proglašen za najuspešnijeg skijaša Niša svih vremena, na osnovu bodovnog salda na svetskoj rejting-listi.

Pozivom u Šladming Pešić se pridružio tandemu vanserijskih niških skijaša, u kojem su bili Marija Cenić i Veljko Zdravković.

Mariji Cenić je u poslednjem trenutku izmaklo učešće na Zimskim olimpijskim igrama u Naganu (Japan), a Veljko Zdravković se povredio neposredno pred odlazak na Olimpijske igre mladih u Španiji.

Osim Mladena Pešića, mušku reprezentaciju Srbije u Šladmingu činiće još trojica mladih skijaša iz beogradskih klubova Andrija Vuković, Marko Stevović (BSK) i Strahinja Stanišić (Radan). 

Mladen Pešić je učenik četvrtog razreda Gimnazije "9. maj" u Nišu. U skijanju je 11 godina, a samo u prošloj sezoni imao je 35 startova, isključivo na međunarodnim takmičenjima u najznačajnijim alpskim zemljama Evrope.

Sve njegove troškove snosili su roditelji. Tokom cele sportske karijere, od grada je samo jednom dobio podršku. Bilo je to prošle godine, kada mu je pripala stipendija na koju imaju pravo najuspešniji učenici i sportisti, u godišnjem iznosu od oko 600 evra. Za taj novac ne može se kupiti par takmičarskih skija.

- Entuzijazam je glavni pokretač svih nas u skijaškom sportu Srbije. U takvim uslovima ne možemo obećavati velike rezultate, za nas je važno da učestvujemo i da budemo sa onima koji su najbolji na planeti. Prvenstvo sveta u Šladmingu održaće se u dva ciklusa, polufinalnom i finalnom, a moj veliki san je da se probijem u finale - kaže Mladen Pešić.  

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandar Petkovic

    12:25 // 15. 9. 2012.

    uzmi medalju pa sa stricem na pivo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: