Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:45, 31. 1. 2020.

| Sport

Nišlija na čelu kineske reprezentacije, priželjkuje istorijske rezultate

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Jurica stanković kina snoubord
Priželjkuje istorijske rezultate; foto: Jurica Stanković

Višestruki državni prvak, nekadašnji selektor Srbije i Grčke Jurica Stanković preuzeo je tim kineske paraolimpijske snoubord reprezentacije, sa kojim ima jedan cilj - da ispiše nove strane istorije najmnogoljudnije nacije na svetu. Nišlija je oduševljen uslovima za trening, kaže da je sam napravio stazu za dve discipline, ali i odnosom države prema paraolimpijcima.

I jedno vreme je sve išlo kako treba, ali sada su zbog korona virusa morali da prestanu sa treninzima na prometnijim delovima skijališta. Ipak, entuzijazam Stankovića povodom novog angažmana ne jenjava. Jurica Stanković kineska reprezentacija snoubord foto Privatna arhiva Uspeh na premijernom Azijskom kupu; foto: Privatna arhiva

Uslovi za trenige su vrhunski. Po mom dolasku napravio sam dve specijalne staze za olimpijske discipline border kros i banked slalom. Nakon toga smo imali prvi istorijski Azijski kup u para snoubordingu u disciplini border kros. Odnos države prema paraolimpijcima je fantastican: od uslova treninga, do samih nagrada koje dobijaju od države - priča Stanković.

Sada čekaju dalji razvoj situacije po pitanju novog virusa, ali su optimistični i veruju da će učestvovati na svim ranije zaplaniranim trkama: Svetskom kupu u Španiji, potom u Švedskoj i na kraju Norveškoj.

Sva ova takmičenja čine uvertiru za ono najbitnije što ih očekuje - Zimske paraolimpijske igre, koje se 2020. godine održavaju upravo u Kini. skijaška staza Kina Stanković je oduševljen uslovima u Kini, a kaže da se zbog Paraolimpijskih igara još više gradi; foto: Jurica Stanković

Prednost je što ćemo trenirati naredne dve godine na domaćem terenu, tako da će olimpijske staze ući u dušu svakom kineskom takmičaru, a to je velika prednost pred Zimske olimpijske igre u Pekingu. Verujem u ovaj izuzetno talentovan i perspektivan tim, sa kojim se nadam da ćemo uspeti da napravimo istorijske rezultate za kineski narod - rekao je Stanković.

Jurica Stanković kineska snoubord reprezentacija foto Privatna arhiva Svoje izabranike i izabranice ocenjuje kao talentovane i perspektivna; foto: Privatna arhivaPre angažmana u Kini, ovaj Nišlija bio je selektor Srbije i Grčke, a potom je radio u Gruziji, gde je proglašen za počasnog građanina.

U Srbiji sam svakog dana doživljavao onu našu narodnu "obećanje - ludom radovanje"... I tako je i bilo… Nažalost, partijska knjižica je postala jedina ulaznica za zaposlenje u Srbiji, a o stručnosti i da ne pričamo - razočaran je Stanković.

Inače, Stanković je osvojio 92 zlata kao takmičar, bio reprezentativac Srbije i drži najbolji rezultat na Zimskoj univerzijadi. Vitrine je dopunio odličjima osvojenim kao selektor Srbije, u čijem su mandatu ostvareni istorijski rezultati, predvodio je i selekciju Grčke, a sada se istom nada i u ulozi trenera najmnogoljudnije svetske nacije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • milorad

    12:02 // 31. 1. 2020.

    Prirodne uslove imamo, nadarenu decu takođe, ali nam nedostaju ljudi, od lokalnih sredina do Ministarstva za sport, koji bi na pravi način razumeli i pomagali BELI sport.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: