Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:40, 21. 8. 2018.

| Sport

Nišlija najbolji odbojkaš na pesku u Srbiji

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
medalje-10316-foto-ossrb
Dvojica Nišlija - Vukašin Rajković i prvi potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije Ivan Miljković, foto: OSSRB

Na finalnom turniru domaće lige odbojke na pesku za najboljeg igrača sezone proglašen je Nišlija Vukašin Rajković koji je ove sezone u paru sa Novosađaninom Damjanom Pušonjićem osvojio sedam medalja na turnirima širom zemlje.

Uspešnu sezonu na pesku ostvario je mladi niški odbojkaš Vukašin Rajković koji je od osam turnira lige osvojio medalje na čak sedam. Sa jednom zlatnom medaljom, dve srebrne i četiri bronzane Rajković je dobio i pojedinačno priznanje - nagradu za najboljeg odbojkaša na pesku ove godine u Srbiji.

Prijatno sam se iznenadio, bio je šok za mene. Kada je bilo proglašenje čuo sam svoje ime i bio sam zatečen. Ipak, mora da se kaže da smo radili za to, nije bilo nezasluženo - kaže Rajković.

Na poslednjem turniru, koji je održan u Somboru, Rajković i Pušonjić su osvojili treće mesto pošto su u meču za plasman pobedili Sašu Surlu i Ivana Lozića sa 2:1 (18:21, 21:17, 15:12).

medalje-10323-foto-ossrb Uspešna sezona; foto: OSSRB

Uspešnu sezonu otpočeli su krajem juna u Modriču, gde nisu izgubili nijednu utakmicu i okitili se zlatom. Potom su osvajali medalje na turnirima u Paraćinu, Velikom Gradištu, Zrenjaninu, Baču, Beogradu, Novom Sadu i Somboru.

Za Vukašina i Damjana slede pripreme za Balkanijadu, koja je od 24. do 26. septembra u Turskoj. Pred ovo takmičenje odigraće turnire u Hrvatskoj i Italiji na kojima neće dobijati bodove, ali poslužiće im da se što bolje pripreme, priča Rajković.

Nakon tih turnira i Balkanijade slede nam pripreme za novu sezonu, a treniraćemo na pesku dok god nam vreme dozvoli. Sve u dogovoru sa našim trenerom Nenadom Tatićem - dodaje Rajković.

Ako uspeju da dođu do postolja na Balkanijadi, Rajković i Pušonjić će doći do vrednih bodova na FIVB rang-listi koji će im otvoriti vrata internacionalnih turnira sa jednom zvezdicom naredne sezone.

Podsetimo, Rajković je 2014. godine u paru sa Draganom Milanovićem iz Velikog Gradišta osvojio bronzanu medalju na Balkanskom prvenstvu u Solunu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: