Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:09, 2. 8. 2011.

| Sport

Nišlija osvojio srebro na Olimpijadi za mlade

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
mlada kosarkaska reprezntacija trabzon
Mlada košarkaška reprezentacija Srbije nakon povrtaka sa Olimpijade; foto: oks.org.rs

NIŠ - Mladi niški košarkaš Andrija Simović član je reprezentacije Srbije koja je na Evropskom olimpijskom festivalu mladih u Trabzonu osvojila srebrnu medalju.

Mlada reprezentacija Srbije je na XI letnjem EYOF-u u Turskoj potvrdila da je ovo zemlja košarke. Košarkaši su izgubili u finalu od Litvanije i doneli su kući srebrnu medalju, koja predstavlja veliki uspeh. U timu "srebrnih" je bio i mladi niški košarkaš Andrija Simović koji je jedini predstavljao naš grad na ovom takmičenju u košarci. I to u najboljem svetlu.

- Bilo je to veliko iskustvo za sve nas. Dali smo sve od sebe. Nedostajalo nam je malo sreće za zlato, ali smo izgubili u finalu. Zahvalio bih se saigračima, trenerima Vladimiru Lučiću i Vanji Guši, kao i fizioterapeutu Darku Antiću koji nam je pomagao da se brzo oporavljamo. Organizacija Olimpijade je bila na visokom nivou. Turska se potrudila, kao i Olimpijski komitet Srbije - rekao je Andrija.

Ovaj niški košarkaški talenat je rođen 1995. godine i trenira u klubu Nibak iz Niša. Takođe, učestvovao je Razvojnom trenanžnom centru u organizaciji Regionalnog košarkaškog saveza istočne Srbije. Uspeh sa reprezentacijom nije došao "preko noći", a toga je svestan i Andrija.

- Ova medalja mi je izuzetno važna. To je dokaz da se u Nišu dobro radi u košarci. Nadam se da će ovo biti podstek za naredne generacije. Za medalju su zaslužni moji treneri Josić i Kostić, kao i saigrači u Nibaku. Potrudiću se da ovo bude samo prva medalja u nizu i da ih u narednom periodu osvojim još više - dodao je mladi košarkaš Andrija.

U Regionalnom košarkaškom savezu istočne Srbije napravljen je projekat formiranja novog kluba koji bi igrao Prvu ligu ove sezone, a sigurno je da bi taj klub imao sigurnu budućnost sa košarkaškima iz Niša. Andrija je jedan od najvećih talenata, a sada je i na savezu, klubovima i Gradu Nišu da ga sačuvaju i omoguće mu što bolje uslove. A Andrija i drugi mladi talenti će to poverenje sigurno vratiti medaljama i najboljom promocijom Niša u svetu.

 

 

 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: