Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:16, 10. 5. 2023.

| Sport

Nišlija proglašen za najboljeg golmana Druge futsal lige

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Dušan Stojković
Kapiteni i treneri izglasali golmana KMF "Gvozdeni puk" za najboljeg; foto: Dušan Stojković, privatna arhiva

U izboru trenera i kapitena ekipa Druge futsal lige, golman i kapiten niškog KMF Gvozdeni puk Dušan Stojković proglašen je za najboljeg čuvara mreže prvenstva. Nedavno je Stojković i prema glasovima publike Instagram stranice Futsal News, specijalizovane za futsal, izabran u idealan tim takmičenja.

Nakon što je prethodne godine izabran za drugog najboljeg golmana, ovaj 32-godišnji Nišlija, kaže da je na osnovu svojih odbrana, podsvesno i očekivao nagradu Fudbalskog saveza Srbije ove godine.

Nagrada mi je značajna kao podstrek za narednu sezonu, da opravdam očekivanja, pre svega trenera i saigrača, ali i kao lična motivacija da budem još bolji, jer posle 15 godina u futsalu biti proglašen najboljim golmanom, velika je čast - rekao je Dušan.

Svojim odbranama Dušan kaže da se stvorila atmosfera da nema prava na grešku i loš dan, što mu istevremeno stvara pritisak, ali i motiviše da iz utakmice u utakmicu bude sve bolji.

Taj pozivitni pritisak da se od mene očekuje da odbranim svaki šut, nekada spasim i ono nemoguće, kako od saigrača, tako i od publike koja dolazi na naše utakmice, postala je moja svakodnevica. Ekipe protiv kojih igramo znaju moje kvalitete i znaju da neće biti lako da postignu gol - rekao je Dušan Stojković.

Ekipa Gvozdenog puka prvi deo prošle sezone završila je na trećem mestu, dok su u nastavku šampionata izgubili mesto u baražu za nadmetanje za najviši rang takmičenja za bod.

Naš cilj da sledeće sezone odigramo prvenstvo kako smo igrali u prvom delu, da osiguramo opstanak, ali da pokušamo da napravimo iskorak i uđemo u baraž, a onda je već sve moguće - kaže Dušan.

Takođe, zaključio je da je njegov uspeh istovremeno i uspeh celog tima, jer bez njihove podrške i zalaganja, ni njegov uspeh ne bi bio zapažen.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: