Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:30, 3. 6. 2019.

| Sport

Nišlije, Leskovčanin i fudbaler Radnika kreću u pohod na Euro

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
Lazar Ranđelović, Nemanja Radonjić, Andrija Živković i Igro Zlatanović
Sva četvorica su igrači sredine terena; foto: Vanja Keser, FSS

Reprezentacija Srbije do 21 godine u ponedeljak, 17. juna otpočeće borbu za titulu evropskog prvaka, a u njenim redovima našla su se dvojica fudbalera iz Niša Andrija Živković i Nemanja Radonjić, Leskovčanin Lazar Ranđelović, kao i igrač surduličkog Radnika Igor Zlatanović.

Žreb nije bio milostiv prema “orlićima”, pošto su im rivali u grupi Nemačka, Danska i Austrija, protiv koje i igraju prvi meč, ali selektor Goran Đorović je optimističan po pitanju ishoda.

Prvi ću da kažem: želimo da budemo evropski prvaci. Da li to mogu da garantujem? Ne mogu, naravno, a to ne može ni niko drugi od učesnika. Mi smo plasirali među 12 najboljih u Evropi i to je već svakako veliki uspeh, ali imamo legitimno pravo da se nadamo. Svima poštovanje, ali Srbija se nikoga ne plaši - kaže Đorović.

Pripreme je mladi tim Srbije otpočeo danas, ali su sada od južnjaka tu Ranđelović i Zlatanović, dok će im se Nišlije priključiti nakon utakmica sa A selekcijom Srbije. Ona će u petak, 7. juna i ponedeljak, 10. juna odigrati dva duela kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Ukrajine i Litvanije.

Takav je kalendar, prilagođavamo se. Najbolja selekcija je uvek imala prioritet i to je normalno, tako je svuda. A njihov dolazak samo govori o njihovom odnosu, svi oni znaju koliko ovo takmičenje znači za njihove karijere i srpski fudbal. Oni su svi prošli selekcije Saveza i uvek se rado odazivaju svakom pozivu - priča Đorović.

Inače, Ranđelović je prošlu sezonu proveo u dresu Radničkog, ali na pozajmici, pošto ga je niški klub prodao Olimpijakosu. U medijima su se ovih dana mogle pročitati oprečne informacije, od onih da klub iz Pireja ima velike planove za njega, pa do toga da je moguća nova pozajmica, ovog puta Crvenoj zvezdi.

Živković je igrač Benfike iz Lisabona i, mada je na početku sezone bio standardan, kako je ona odmicala minutaža mu se smanjivala. Zato portugalski mediji bruje o tome kako je rastanak gotovo izvestan, dok ga turski već sele u Bešiktaš.

Nakon “eksplozije” u Crvenoj zvezdi, Nemanja Radonjić stigao je u Olimpik iz Marsej prošlog leta kao jedno od najvećih pojačanja. Ipak, nije dobijao previše prilika, a i kada ih je dobijao nije ih bog zna kako koristio. Zato se u Francuskoj uveliko piše kako će Nišlija i ovog leta menjati sredinu.

Zlatanović je jedini od ove četvorke o čijoj se promeni kluba ne govori. Ugovor sa Radnikom mu ističe tek za dve godine, a teško da će ga Surduličani pustiti, pošto je najistaknutiji pojedinac, a proglašen je i za najboljeg mladog igrača domaće Superlige.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: