Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:22, 27. 1. 2015.

| Sport

Nišlije osvojile 2 zlata na startu skijaške sezone

Autor:Z.M.Izvor:Južne vesti
pioniri-ski-klub-nis.jpg
8 medalja sa Kopaonika za Ski-klub "Niš"

Članovi Ski-kluba „Niš“ Dunja Radivojević i Mirko Lazareski osvojili su zlatne medalje u prvom kolu Alpskog kupa Srbije održanom na Kopaoniku.

Dunja je zlato osvojila u kategoriji do 14 godina u slalomu, dok je Mirko bio najbolji u veleslalomu u kategoriji do 12 godina.

Za niški klub je bio posebno važan uspeh Dunje Radivojević jer je ona, osvajanjem zlatne medalje u slalomu i bronzane u veleslalomu, preuzela ulogu koju je u toj kategoriji imala povređena šestostruka prvakinja države Petra Veljković. Pobeda Lazareskog je prijatno iznenađenje, ali i logična posledica izuzetno dobrih letnjih priprema na austrijskim glečerima.

Treće zlato za Ski-klub Niš „izmaklo“ je Veselinu Zlatkoviću (do 14 godina) jer je u veleslalomu zaostao samo 6 stotinki i morao se zadovoljiti drugim mestom. U veleslalomu je srebrnu medalju osvojio i Andreja Dimitrijević (12), dok su bronzane medalje osvojili debitantkinja Mina Angelov (8) i Andrej Trailović (12). Nina Zdravković (14) osvojila je bronzu u slalomu.

Sa starta sezone pamtiće se apsolutna dominacija niških starijih cicibana (12) koji su osvojili četiri prva mesta u veleslalomu (Lazareski, Dimitrijević, Trailović, Stefanović), ali i peh sve četvorice niških predstavnika u kategoriji do 14 godina koji su popadali u prvoj trci slaloma. Većina trenera kasnije se žalila da je slovenački stručnjak Niko Kalanj (BSK) postavio neprimereno komplikovanu stazu za taj uzrast, zbog čega je polovina takmičara odustala već u prvoj vožnji.

Mada se niški klub vratio s Kopaonika sa 8 medalja, šef stručnog štaba Ognjen Dragoljević nije bio naročito zadovoljlan rezultatima.

Možda deluje neskromno, ali siguran sam da niški skijaši mogu bolje i više. Ipak je ovo bila tek prva trka, pa je i trema učinila svoje. Bez obzira na sve, potvrdilo se da će i ove sezone u Srbiji dominirati beogradski BSK, a odmah za njim i SK „Niš“ - kaže Dragoljević.

Drugo kolo Alpskog kupa Srbije na programu je idućeg vikenda na Mokroj gori.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: