Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:43, 11. 5. 2021.

| Sport

Nišlije poražene u finalu ragbi Kupa

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
ragbi
Nišlije nemoćne protiv favorita; ilustracija; foto: Flickr/Kerrie _

Ragbisti niškog Radničkog poraženi su u finalu Kupa Srbije protiv ekipe Partizana sa 80-8 (40-4) u susretu odigranom na stadionu FK "Heroj Polet" u Jajincima. Ovo je prvi trofej Partizanu u ovom takmičenju od 2017. godine, kada su prvi put osvojili Kup.

Do pobede i drugog trofeja u ovom takmičenju je Partizan došao lakše od očekivanog. Obe ekipe nastupile su bez nekoliko standardnih prvotimaca, ali izostanak Manojlovića, Kušića, Nanadovića, Abidinovića bio je mnogo manji hendikep za Partizan, nego neigranje Kostića, Ilića, Mitića, Šćepanovića, Stamenkovića za “Čekićare” iz Niša.

Nišlije su nešto jači otpor pružile samo u prvih 20 minuta, a zatim su crno-beli preuzeli stvari u svoje ruke i stigli do najubedljivijeg trijumfa u istoriji finala Kupa Srbije.

Partizan je postigao 14 eseja, od kojih je Džavid Jašari čak 12 uspešno pretvorio i svom timu doneo 24 poena, što ga čini najefikasnijim akterom finalne utakmice. U redovima Partizana za prvi tim debitovao je mladi Uroš Ilić i u svom prvom nastupu postigao esej. Pored Ilića, istakli su se Milutinović, Pavlović, Tomica Stojiljković, Stevan Stevanović, kao i kapiten Dragan Janković.

Kod Radničkog pohvale zaslužuju Jović, Arsić, Đuk i kapiten Lazar Živković, koji je za Južne vesti izneo utiske nakon poraza njegove ekipe.

Partizan je u ovom finalu bio izraziti favorit. Oni su dve godine bez poraza, ali nas raduje činjenica da smo i ove godine igrali finale najstarijeg ragbi takmičenja u Srbiji. Okrećemo se sada prvenstvu, gde nas već u nedelju, 16. maja, očekuje veoma bitna utakmica protiv Radničkog sa Novog Beograda. U slučaju pobede, učvrstićemo se na trećem mestu prvenstva, što je bio i cilj na startu sezone - zaključio je Živković.

Partizanu je ovo drugi trofej u sezoni, jer su na samom startu osvojili i Super Kup Srbije, po prvi put u svojoj istoriji.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: