Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:59, 13. 2. 2023.

| Sport

Nišlije se izborile za put u Švedsku i danas startuju u Ligi šampiona

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
SD Nišava
Ekipa spremna za velika dela; foto: Husein Nazifi

Više od dva meseca trajali su borba i brige da li će se naći način da ekipa Kluba Nišava iz Niša ode u Geteborg gde će se od 13. do 18. februara održati Liga šampiona u futsalu za gluve i nagluve. Ekipu čini 10 igrača i trener Husein Nazifi koji kaže da su uz pomoć prijatelja otišli u Švedsku i nadaju se da će na najbolji način predstavljati grad i državu.

Kada su krajem prošle godine osvojili prvo mesto na Prvenstvu Srbije u Čačku znali su da ih čeka veliki posao kako bi ostvarili svoj san - zaigrali u Ligi šampiona za koji su dobili poziv. Ovogodišnji turnir održava se u Švedskoj, a pomoć je stigla u poslednji čas zahvaljujući prijateljima, kaže trener Husein Nazifi koji je ekipu vodio i 2015. godine u Ligi šampiona.

S ozbirom da do petka uveče nismo znali da li putujemo, ali verovali smo da hoćemo, treninzi u poslednje vreme nisu bili sa puno elana. Bližio se polazak, a nismo ništa rešili. Bez obzira na sve, ja verujem u moje igrače. Obećali su da će dati maksimum i ja im verujem. U "grupi smrti" smo, ali nećemo se unapred predati - rekao je Nazifi.

Najviše im je pomogao Nikola Milovanović Roces, kaže Husein Nazifi, a uz njih su bili i biće, između ostalih, Miroslav Jovanović, Saša Siniša Ličanin, Goran Bajšanski i Nenad Pagonis.

klub gluvih i nagluvih nisava, prvenstvo u cacku Čeka ih velika borba; foto: Husein Nazifi Srbiju i Niš će na terenu predstavljati Dimitrije Stanković, Danijel Nikolić, Aleksandar Alić, Vojislav Đorđević, Svetislav Đorđević, Tibor Ilić, Mihajlo Marković, Uroš Stojković, Dalibor Đorđević i Martin Durmišević.

Niški tim je u C grupi sa dvostrukim osvajačem Lige šampiona Delfins Ašdodom iz Izreala, španskom Granadom i Štutgartom iz Nemačke. Prvi meč Nišlije igraju u ponedeljak, 13. februara od 14 sati protiv Granade.

Pored ovih ekipa, učestvuju i Uelva iz Izreala, Oslo DSK iz Norveške, Real e non solo iz Italije, Junajted DC iz Švajcarske, Zebre Šarleo iz Belgije, Prilep iz Severne Makedonije, Zanštad iz Holandije, Surd i Hepata iz Švedske, francuski Pariz, Portugeza de Šurdos iz Portugala i Ulduz iz Azerbejdžana.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Bogda

    03:41 // 14. 2. 2023.

    Geteborg i Durlan su uz vas ,samo gazi

  • TuRb●BOT

    09:42 // 13. 2. 2023.

    Srecno momci !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: