Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:45, 24. 9. 2019.

| Sport

Nišlijka najbolja u ultramaratonu na 6 sati i spremna za Svetsko prvenstvo

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
valentina nejkovic, ultramaraton, foto vn
Valentina Nejković veruje u još bolje rezultate; foto: V. N.

Ostavivši iza sebe i muške takmičare, Nišlijka Valentina Nejković, članica Atletskog kluba Radnički 2016, bila je sa 65,9 km ubedljivo najbolja na međunarodnoj ultramaratonskoj trci koja je trajala 6 sati i održana je u Beogradu. Ova trka bila je u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo na kom Valentina Nejković očekuje dobre rezultate.

Na beogradskom Kalemegdanu, u organizaciji Šri Činmoj maraton tima, prošlog vikenda održane su međunarodne ultramaratonske trke u trajanju od 6, 12 i 24 sata.

Najbolja na vremenski najkraćoj trci bila je Valentina Nejković iz Niša.

Poprilično je vetar duvao, a to mi je smetalo. Jurila sam lični rekord koji mi je izmakao za pola kilometra. Nekada i konkurencija povuče, a ovde među ultramaratonkama nije bilo nikog da me povuče da napravim bolje rezultate. Bilo je puno krivina i okretnica, a to može da smeta. Da je staza bila duža i ravnija, bilo bi lakše. Ipak, zadovoljna sam. Puno sam trenirala, a malo je falilo da imam bolji rezultat - kaže Nejkovićeva.

atletika Valentina Nejković se sprema za Svetsko prvenstvo; foto: AK Radnički Niš

Za 3 km Nejkovićeva je bila bolja od prvog mesta u muškoj konkurenciji.

Ovo je ujedno bila i njena pripremna trka za predstojeće Svetsko prvenstvo u ultramaratonu na 24 sata koje je očekuje 26. i 27. oktobra u mestu Albi u Francuskoj. Iako je sredinom juna bilo pitanja da li može da ode na svetsku smotru zbog finansija, Valentina Nejković kaže da se situacija malo poboljšala.

Zasada, deo troškova će snositi Atletski savez Srbije jer će nam obezbediti dresove, a obezbeđen je smeštaj i rezerviane su avionske karte. Ekipa je prijavljena za Svetsko prvenstvo - priča ultramaratonka.

valentina nejkovic na postolju, foto vn Očekuje da obori svoj i državni rekord od 197 km na 24 sata; foto: V. N.

Sa najboljima na svetu se već nalazila na stazi, a ne boji se konkurencije, kako kaže.

Imala sam priliku da trčim sa svetskim prvakinjama na međunarodnim trkama. Jaka je konkurencija, ali očekujem da oborim državni rekord od 197 km koji sam postavila na Paliću. Znam da ću dati sve od sebe i verujem da mogu preći 200 km. Teške su trke, puno faktora utiče na rezultat, pa i najbolji mogu da kiksnu. Potrudiću se da imam bolji rezultat, puno treniram, dosta se spremam. Pomeram svoje granice, pa ćemo videti - kaže Nejkovićeva.

Pored svakodnevnih treniranja po svim vremenskim uslovima i prelazaka skoro 20 km po danu, Valentina Nejković je i doktor tehničkih nauka i profesorka na Elektronskom fakultetu, na Katedri za računarstvo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Djak

    21:48 // 24. 9. 2019.

    Bravo profesorka, navijamo za Vas!

  • Don Kihot

    15:54 // 24. 9. 2019.

    Bravo, bravo!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: