Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:17, 6. 4. 2017.

| Sport

Nišlijka osvojila međunarodnu medalju u brzom klizanju

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Ovo je prva internacionalna medalja za Niš u brzom klizanju; foto: Medijski istraživački centar
Ovo je prva internacionalna medalja za Niš u brzom klizanju; foto: Medijski istraživački centar

Grad koji nema ni klizalište tokom cele godine ima osvajačicu internacionalne medalje u ovom sportu. 7-godišnja Nišlijka Sofija Rodić okitila se bronzom u disciplini brzo klizanje, u jakoj konkurenciji od 160 takmičara, iako nije imala odgovarajuće uslove za trening.

Mala Sofija je svega nekoliko puta trenirala na profesionalnom klizalištu, a dečje klizaljke, naspram profesionalnih kakve su imale ostale takmičarke, nisu odavale utisak ozbiljnog konkurenta. Celu situaciju slikovito su objasnili u Sportskom klubu Oksidžen, čiji je Sofija član.    

Niko nije očekivao da će, kada sudija oglasi start, Sofija startovati ubedljivo najbolje u odnosu na sve takmičarke, a oni koji su gledali bili su poprilično iznenađeni. U trkama je ipak presudilo iskustvo i oprema konkurentskih takmičarki, ali najviše uslovi za treniranje. Borba se vodila do kraja trka i do kraja je bilo neizvesno - kažu u klubu.

Klizanje Sofija Rodić Foto: Petar RodićPrema rečima Sofijinog oca Petra Rodića, a kako je preneo Medijski istraživački centar, ona je u Celju pobrala simpatije i takmičara i trenera koji su bili ubeđeni da bi mogla i do zlata, samo da je imala profesionalne klizaljke sa dugim "nožem" i kratkom cipelom.

Sofijina majka Biljana i ja verujemo da bi pobedila i da je imala samo još 4 treninga na pravoj stazi. Međutim, i za ovih 6 treninga je morala da se mnogo potrudi i da ustaje u pet ujutru - rekao je Rodić.

Veliki talenat Sofije potvrđuje i titula državnog prvaka u brzom klizanju koje je olimpijska disciplina, i pored toga što ona trenira svega nekoliko meseci godišnje, jer samo zimi postoji klizalište u Nišu. Da je ovo veliki problem za nju, ali i sve one koji bi želeli da se bave klizanjem, naglasili su i u niškom klubu Oxigen. Foto: Petar Rodić Foto: Petar Rodić

Ovo je lep početak za klizački sport u gradu, ali je i pokazatelj da je Nišu potrebno Olimpijsko klizalište za ozbiljniji napredak klizačkog sporta, kao i poseban kružni teren za rolere u Čairu. Klub Oxigen će u narednom periodu podneti više inicijativa Gradu, Republici i Ministarstvu sporta - kažu u klubu.

Roler sportom Sofija se bavi duže nego klizanjem, a do sada je osvojila više od 20 medalja na domaćim, ali i međunarodnim takmičenjima, a kako prenosi Medijski istraživački centar, kaže da želi da nastavi da trenira oba ova sporta, ali i odbojku i skijanje, kao i da nema nikakvu tremu pred početak trke.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jordanka

    10:59 // 7. 4. 2017.

    Bravo Sofija!

  • Brave heart <3

    08:54 // 7. 4. 2017.

    if there is a will, there is a way

    respect

    ti si pokazala )

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: