Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:01, 3. 4. 2013.

| Sport

Nišlijka počela karijeru nokautom

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
lidija-marjanovic,-boks.jpg
Lidija Marjanović

Lidija Marjanović je prva bokserka u istoriji Niša, a karijeru u ovom sportu počela je nokautom u revijalnom meču u Šumadijskoj ligi.

Dvadesetpetogodišnja Nišlijka ušla je u istoriju sporta ovog grada pošto je prva žena u niškom boksu. Lidija je u boksu od početka ove godine, a prvi zvanični meč je prošao odlično. Ona je u revijalnom meču nokautom na početku druge runde pobedila Semru Bogućanin iz Novog Pazara u kategoriji do 64kg.

- Trener Zoran Stanković Trša me je odveo na boks, a treniraju me on i Ninko Milenković iz Boks kluba Radnički. Posvećuju mi dosta pažnje, imam veliku podršku od obojice - priča Lidija Marjanović.

521868-10200387703208936-1132065649-n

Lidija je završila Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, a 2009. godine počela da se bavi kikboksom u klubu Radnički.

- Uvek sam bila u individualnim sportovima. Više mi "leži" boks nego kikboks. Razlikuju se sportovi, iako deluje da su isti - kaže Lidija.

U Srbiji nema mnogo bokserki, a Lidija se na početku karijere u ovom sportu pokazala kao veliki talenat.

- Cilj mi je da se plasiram na Evropsko prvenstvo krajem godine, kao i da odem na Svetsko prvenstvo naredne godine. Što da ne, želja mi je da odem i na Olimpijske igre i da budem prva Srpkinja na Olimpijadi - govori Lidija.

lidija-marjanovic

Naredni izazovi su joj za vikend u Leskovcu, a početkom maja čeka je Prvenstvo Srbije. 

Nju je u boks "prebacio" nekadašnji niški kikbokser Zoran Trša Stanković, koji joj je bio trener u kikboksu. O njoj ima samo reči hvale.

- Ona je super, pametna je, završila je fakultet i to je motiv više da se dokaže. U dobrim je sportskim godinama i može da se pokaže. Verujem da može da dođe do Olimpijskih igara. Vredna je, marljiva, retko propušta treninge. Daje podstrek mlađima i ima izuzetan talenat - rekao je Zoran Trša Stanković, legenda niškog kikboksa.

Boks zvuči kao grub sport i za muškarce, a ne za dame. Lidiju najbolje poznaje njena sestra Emilija Marjanović, koja je predstavlja iz drugog ugla.

- Lidija je bila jako mirna i povučena kao dete. Van ringa se ponašala kao prava dama, nosi visoke potpetice i oblači se potpuno ženstveno. Nikada ne primenjuje privatno ono što je naučila u kik boksu i boksu. Lidija je divna sestra, ona mi je i sestra i drugarica. Muškarci je se plaše, to sam primetila, kad čuju da trenira malo zaziru - kaže Emilija.

Niš je nekada bio grad boksa i često su Nišlije mogle u Tvrđavi, pa posle u hali da posmatraju vrhunski boks. Boks sada nema toliko pažnje, ali će Lidija možda promeniti tu sliku. Podrška Grada je najvažnija, a ona će se pobrinuti da poverenje opravda.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mirko Giljaca

    12:31 // 9. 11. 2019.

    Napred Lidija, do osvajanja Olimpijade i Svijeta!
    p.s.
    Volio bih da ti se pridruzim. ;D

  • Nišliski Džeronimo

    22:01 // 6. 4. 2013.

    Bravo za Lidiju Marjanović. Lidija, ne odustaj.

  • Snezana Petrović

    14:54 // 4. 4. 2013.

    Bravo za Lidiju!Izgleda da je ona pravi spoj elegancije i borbenosti.Bilo bi fantastično da naš grad slavi zajedno sa njom na svetskom prvenstvu, pa na olimpijadi!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: