Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:38, 26. 2. 2024.

| Sport

Nišlijka šampionka Evrope u streljaštvu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
streljastvo, foto Lidija Mihajlovic 2
Zlatna Nišlijka Ljiljana Cvetković (sa naočarima); foto: Lidija Mihajlović

U timu sa Aleksandrom Havran iz Novog Sada i Emilijom Ponjavić iz Trstenika, Nišlijka Ljiljana Cvetković, članica Streljačkog kluba Niš 1881, osvojila je prvo mesto i zlatne medalje u ekipnoj konkurenciji na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj.

streljastvo, foto Lidija Mihajlovic 3 Zlatna Nišlijka Ljiljana Cvetković (sa naočarima) na postolju; foto: Lidija Mihajlović Prošle godine treće - ove godine prve. Tri talentovane strelkinje Ljiljana Cvetković (Niš 1881), Aleksandra Havran (Novi Sad 1790) i Emilija Ponjavić (Trstenik 1893) ispisale su zlatnim slovima stranice srpskog streljaštva.

One su skupile 1.876 krugova, isto koliko i drugoplasirana Norveška, ali je srpski tim stigao do zlata zbog bolje poslednje serije.

Sport u kom su srpski takmičari veoma uspešni pokazao je da ima svetlu budućnost, a tu budućnost čini i Nišlijka Ljiljana Cvetković, 17-godišnja učenica Pravno-poslovne škole iz Niša, popela se na najviše postolje. Sa suzama radosnicama i ponosom se javila i njena trenerka Lidija Mihajlović, jedna od najuspešnijih niških sportistkinja, koja je istakla koliko je ponosna na sve juniore, posebno Ljiljanu.

Ljiljana Cvetkovic, streljastvo, foto Lidija Mihajlovic 1 Zlatna Nišlijka Ljiljana Cvetković (sa naočarima); foto: Lidija Mihajlović Aleksandra Havran je bila četvrta u pojedinačnoj konkurenciji, Iva Rakonjac je osvojila 11. mesto, Emilija Ponjavić je bila 29, Liljana Cvetković 36, a naša peta predstavnica Anja Knežević završila je takmičenje na 49. mestu.

Osvajanjem zlata ova generacija naših juniorki puškom je kompletirala riznicu i posle srebra, bronze stigla do jedinog evropskog odličja koje nije imala. Sve devojke su odlično iznele teret kvalifikacija. Bile su favoritkinje, svi su to znali. Bilo je manjih padova, ali niko nije podbacio i izborili se sa bremenom konkurentkinja za medalju. Aleksandra Havran je odlična bila i u kvalifikacijama i u finalu, a u borbi za medalje joj je nedostajala samo sreća – rekao je selektor za pušku Dragan Donević.

Ovo je 53. Prvenstvo Evrope vazdušnim oružjem, a u juniorskoj konkurenciji je ukupno 15 takmičara iz Srbije.

Niš i Streljački klub Niš 1881 imaju još jednog predstavnika na takmičenju - u konkurenciji juniora u disciplini pištolj nadmeće se Uroš Gajić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Maxa

    11:08 // 27. 2. 2024.

    Bravo, Ljiljana, BRAVO.
    Svaka čast.

  • Srđan

    19:14 // 26. 2. 2024.

    Čestitam od srca Ljiljani, njenim roditeljima i klubu !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: