Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:45, 5. 8. 2013.

| Sport

"Nišu ne treba Arena"

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
490x370-arena.jpg
Arena "Car Konstantin"

Ne mogu da obećavam izgradnju "Arene car Konstantin" sa 10.000 mesta kada znam da smo sadašnju halu Čair za godinu dana 4 puta napunili, rekao Zoran Perišić, gradonačelnik Niša.

Obraćajući se građanima na vanrednoj konferenciji za medije, Perišić je i priču o "Areni" pomenuo u kontekstu svog sukoba sa liderom niškog URS-a i izvršnim direktorom Direkcije za izgradnju Niša Branislavom Jovanovićem.

- Ja ne mogu da izađem pred građane Niša i da kažem: "pravićemo Arenu, potrošićemo vaših 15 miliona evra na to, napravićemo salu za 10.000 ljudi koja će godišnje dva ili tri puta da se napuni". Nemam pravo da se tako ponašam pred građanima koji su mi dali mandat - rekao je Perišić.

Vredi pomenuti da je upravo izgradnja takozvane "Arene car Konstatin" bila jedan od ključnih predizbornih obećanja Ujedinjenih regiona Srbije pred prošlogodišnje lokalne izbore.

Podsetimo, pre tačno godinu dana, na svečanom prijemu u čast odbojkaša Univerziteta u Nišu, koji su u Kordobi osvojili titulu prvaka Evropskih univerzitetskih igara, Perišić je ocenio da je Nišu potrebna "Arena".

- Ozbiljno smo krenuli u priču o izgradnji Arene. Hala Čair je mala i Niš zato ne može da organizuje vrhunske sportske događaje. Nišlije zaslužuju vrhunski sport - rekao je tada Perišić.

Ideja izgradnje "Arene" potekla je januara 2010. godine od Branislava Jovanovića, koji je tada za njenu lokaciju predložio prostor pored "Merkatora".

Ipak, protiv te ideje bili su u to vreme vladajuća Demokratska stranka i gradonačelnik Miloš Simonović, pa je umesto toga rekonstruisana hala Čair.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Poruka

    16:23 // 8. 3. 2023.

    Trgnite se i sredite taj grad. Sredite ulice, fasade da izgleda lepo estetski i funkcionalno. Sredite ekonomiju grada. Povežite se sa Beogradom i Novim Sadom jače. Arena vam treba jer ne treba uvek Beograd da bude domaćin. I sportskih događaja, ali i muzičkih (recimo Evrovizija je već bila u Beogradu, a ako Srbija nekad ponovo pobedi ne treba Beograd dva puta da bude domaćin).

  • Maksim Stefanovic

    20:42 // 9. 9. 2013.

    Bane mora da napravi arenu.Javna preduzeca prepunio URS ovcima,a u arenu ce zaposliti ostatak partiskih clanova.

  • Todor

    14:52 // 22. 8. 2013.

    Šta će Nišu arena, iznajmite i halu za neku zelenu pijacu.
    Hale i arene ima u Beogradu i još će se graditi. Može im se.
    Nama ništa ne treba!
    Ej...naša moralna bedo?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: