Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:12, 28. 12. 2023.

| Sport

Nova kuglana svečano otvorena pred izbore, ali još čeka upotrebnu dozvolu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
IMG_20231213_132510
Nova kuglana svetkog ranga; foto: Ljubica Jocić

Četiri dana pred izbore u svečanoj atmosferi je otvorena nova kuglana, jedna od najmodernijih na Balkanu i samo za profesionalni sport, ali ovaj sportski objekat još nema upotrebnu dozvolu, kaže direktorka Sportskog centra "Čair" Branka Aranđelović. Ona dodaje da očekuju do poslednjeg petka u 2023. godini da stigne upotrebna dozvola i "Čair" preuzme brigu o kuglani. Stara kuglana će, potom, biti otvorena za rekreaciju.

IMG_20231213_131551 Gale isporobao kuglanu; foto: Ljubica Jocić Svečano je bilo na otvaranju nove kuglane, koja prema ranijim podacima ima četiri staze, kafić, svlačionice i mesta za 2.000 gledalaca. Gradonačelenica Niša Dragana Sotirovski i Goran Šepa, frontmen Kerbera i kuglaš Čaira, presekli su svečanu vrpcu 13. decembra.

Ovo se čeka mnogo godina, ovo je jedna od najmodernijih kuglana na Balkanu. Nema ničeg sličnog. U vremenima kada je teško doći do manjih stvari, mi imamo čime da se ponosimo i da vratimo kuglaštvo gde treba. Mi smo šestostruki svetski prvaci. Gradonačelnica je bila vizionar. Kada smo o ovome pričali, niko nije hteo ni da čuje. Kada pomeneš kuglanje, stanu na k, o kuglanju ne žele. Neko je morao biti vizionar i prepoznati da je ovo bila čista stvar. Nikako bez nje ne bismo mogli da završimo - pričao je Gale Kerber.

IMG_20231213_131646 Svečano otvarena kuglana; foto: Ljubica Jocić Gradonačelnica je tada rekla brojnim kuglašima, među kojima su bili članovi reprezentacija Srbije i Severne Makedonije, da je ova kuglana i njihov dom.

Ovde ćete moći da trenirate i Niš će biti dobar domaćin. Kada smo Gale i ja razgovarali o drugim stvarima, Gale je rekao: gradonačelnice, veliki smo grad, ima mnogo ljubitelja profesionalnog kuglanja i moramo da idemo u druge gradove. Bilo bi lepo da naš grad jednog dana ima kuglanu. Ja sam mu rekla: Gale, to nije neostvariv san. On kaže: Zar je moguće? Ja kažem: Da, ako se svi zajedno potrudimo - ispričala je Sotirovski.

IMG_20231213_132606 Nova kuglana svetkog ranga; foto: Ljubica Jocić Dve nedelje kasnije, kuglana još nije dobila upotrebnu dozvolu, rekla je Branka Aranđelović, direktorka Sportskog centra "Čair".

Iz KLER-a su nam rekli da će do petka biti sve završeno i onda ćemo preuzeti brigu o objektu. Početkom sledeće godine će stara kuglana biti otvorena za rekreativce, a nova samo za klubove - rekla je Branka Aranđelović.

Radove su izvodile firme SIB invest iz Niša i Termopro iz merošinskog sela Aleksandrovo pošto je njihova ponuda, prema oceni komisije, bila najbolja na tenderu koju je raspisao KLER. Vrednost radova je niža od procenjene, a iznosi 38.623.465 dinara sa PDV-om.

Prema podacima iz javne nabavke, kuglana će imati četiri staze, kafić, svlačionice i višenamenski prostor, a radovi obuhvataju i nabavku i montažu sedišta tribina u prostoru gledališta kuglane. Izvođač radova ima obavezu da u kuglani obezbedi, između ostalog, automate za postavljanje čunjeva, 4 garniture po 9 čunjeva, ukupno 22 kugle, sredstva za čišćenje staza i kugli, kao i dve kamere za snimanje treninga i mečeva.

Zbog izmena dokumentacije, javna nabavka je dva puta bila pomerana.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Laki

    09:28 // 29. 12. 2023.

    Ha ha ovde se postavlja pitanje a šta je to građevinska i upotrebna dozvola u našem gradu Nisu. To odavno ovde nestanuje. Izgradi, koristi pa traži.

  • Dragan Petrovic

    07:06 // 29. 12. 2023.

    Bolje da su otvorili perionicu para,takvi objekti tome sluze...zamislite ali ovaj sportski objekat još nema upotrebnu dozvolu,...bice do 2027...

  • radnik SC.Cair

    16:24 // 28. 12. 2023.

    Svi se radujemo za jos jedan objekat isto tolko ko kad vidimo listic kolko smo primili

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: