Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:22, 29. 9. 2021.

| Sport

Nova medalja za niške streličare, završava se jedna od najuspešnijih sezona

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
streličarstvo
Uspešna sezona uprkos finansijskim problemima; foto: SK Niš

Na završnom turniru sezone u "Fild" streličarstvu, takmičar SK Niš Dejan Stojanović osvojio je titulu prvaka Srbije, čime niški klub trijumfalno završava sezonu.

Stojanović je na takmičenju u Subotici nakon 2. mesta i 297 poena u kvalifikacijama, u eliminacijama bio bolji od Grahovca iz novosadskog kluba i takmičara pančevačkog kluba Mažinga i tako došao do 1. mesta i zlatne medalje.

Do kraja streličarske sezone ostao je da se održi završni turnir u "3D" streličarstvu na Goču, 10. oktobra, a u niškom klubu su remizirali sezonu za koju kažu da je bila izuzetno uspešna.

Nakon nekoliko sezona sa nešto slabijim rezultatima, SK Niš, koji ove godine slavi 35 godina postojanja i jedan je od najstarijih klubova u Srbiji, vratio se na pozicije koje je prethodnih par decenija ljubomorno čuvao.

Bilo je turnira na kojima su takmičari u našim dresovima zauzimali sva 3 mesta na pobedničkom postolju, kao i turnira na kojima smo uzeli zlatne medalje u sve 3 discipline u seniorskoj konkurenciji. Ove sezone klub je bogatiji za nekoliko kvalitetnih takmičara, a imamo i najavu novih pojačanja u prelaznom roku. Streličarska obuka je kontinuirana, a neki od članova koji su prošli obuku ove godine pokazuju želju da se ozbiljno bave ovim sportom i potencijal za dobre takmičarske rezultate u narednim godinama - kažu u klubu.

Kako dodaju, trener Miljko Čolović je još jednom formirao ozbiljnu ekipu jakog timskog i takmičarskog duha, obučio je novu generaciju streličara od kojih se u narednim sezonama puno očekuje i uspeo da dovede klub do kraja jedne od najuspešnijih sezona u klupskoj istoriji uprkos velikim finansijskim teškoćama.

Objašnjavaju da će, uprkos finansijskim problemima i nedostatku adekvatnog prostora za zimske treninge, klub pojačati aktivnosti, u nadi da će u narednoj sezoni imati jaču podršku Grada, a možda i sponzorstvo neke od uspešnih niških kompanija.

Ove sezone je SK Niš na turnirima predstavljalo 19 takmičara i svi su, kažu u klubu, zaslužni za povratak kluba na staze uspeha.

Svi uspesi niških streličara u ovoj sezoni

U "metnom" streličarstvu na tabeli Prvenstva Srbije za sezonu 2020/21 klub se nalazi na 4. mestu od 27 klubova. Ovom tabelom su obuhvaćene sve starosne kategorije, a ukoliko bi se računali samo rezultati u najjačoj, seniorskoj konkurenciji, SK Niš bi bio u samom vrhu tabele. 

U individualnoj konkurenciji:

Mihajlo Stefanović je u disciplini "Olimpijski luk" najuspešniji takmičar u Srbiji i to u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji. Osvojio je 10 zlatnih medalja na turnirima, od čega 3 na državnim prvenstvima.

Dejan Stojanović je najbolji streličar Srbije u disciplini "Goli luk", takođe u 2 starosne kategorije - seniorskoj i veteranskoj. Sa ovosezonskih turnira je doneo 11 zlatnih medalja, a 5 puta je obarao državni rekord (3 puta u individulnoj i 2 puta u ekipnoj konkurenciji, zajedno sa Petrovićem i Majovićem). Takođe, osvijio je i titulu prvaka Srbije u "Fildu". 

Danica Nikolić je najbolja streličarka Srbije u kadetskoj konkurenciji, dok je Nataša Mitić 4. u ukupnom poretku seniorki.

Luka Grozdanović se nakon duže pauze vratio streličarstvu i odmah osvojio srebrnu medalju na Državnom prvenstvu.

Najmlađi takmičar u SK Niš Aleksa Kostić je sa Državnih prvenstava doneo zlatnu i srebrnu medalju u konkurenciji mlađih pionira.

U disciplini "Kompaund luk" Saša Cvejić je 6. u ukupnom poretku, a Veljko Petrović u svojoj prvoj godini bavljenja streličarstvom pobedio na Državnom prvenstvu u disciplini "Goli luk".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: