Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:47, 23. 8. 2017.

| Sport

Nova pobeda Radničkog, "pala" i Mladost na "Čairu"

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Radnički
Nišlije preskočile Partizan na tabeli; foto: Vanja Keser

Brojne prilike Nišlija na "Čairu" nagrađene su autogolom Mladosti iz Lučana u samoj završnici prvog poluvremena. Nastavak je bio mnogo uzbudljiviji, jer je viđen po jedan pogodak sa obe strane, uz mnogo zanimljiviju igru. Tako je Radnički pobedio rezultatom 2:1 i popeo se na 4. mesto Super lige.

Tokom prvog poluvremena domaći fudbaleri su bili izrazito dominantni i dozvolili protivnicima da samo jednom dođu do povoljne pozicije za postizanje gola. Međutim, ni Nišlije nisu bile precizne i koncentrisane.

Prvu ozbiljnu priliku fudbaleri Radničkog su imali nakon dvadesetak minuta, ali ju je lako prokockao Slaviša Stojanović. Nakon toga se Lazar Arsić našao levo od gola i šutirao ravno, ali niko od njegovih saigrača nije bio na pravom mestu iako bi u toj situaciji najverovatnije pogodili.

Najbolja prilika ukazala se u 35. minutu kada je Pavkov iz, istini za volju ne tako lake pozicije, šutirao ka golu i pogodio u dno stative, a lopta se odbila ka spolja.

Zbog igranja rukom u kaznenom prostoru Lučanci su kažnjeni, a penal je izveo Arsić. Ipak, njegov šut nije bio dovoljno jak i bio je lak plen za golmana Mladosti.

Jedini šut ka golu za Mladost osigurao je Predrag Pavlović, koji je napravio samostalni prodor i precizno šutirao, ali je golman Mladen Živković kao i uvek bio požrtvovan i uspeo da spreči da gosti povedu.

Minut pre kraja prvog dela Stojanović je sa desne strane centrirao, a Nikola Cuckić pokušao da izbaci loptu preko gola, ali ona je otišla upravo tamo gde nije smela – iza leđa Nikole Petrića, za prvo vođstvo domaćih.

Neverovatan solo prodor napravio je Nikola Aksentijević početkom drugog poluvremena, predriblao nekoliko protivničkih igrača, ali se golman iz Lučana bacio na pravu stranu i uspeo da obrani.

Usledila je prava opsada gola Lučanaca. Prvo je Marko Golubović uputio jak šut ka golu, a onda se nastavila igra u kaznenom prostoru gostiju. Sve se završilo kada je zbog faula nad Milanom Pavkovim Slavko Marić dobio i drugi žuti karton i napustio igru. Pavkov je onda izveo penal u donji levi ugao gola gostiju, na šta je Petrić ostao nemoćan, te su domaći duplirali prednost.

Pokušavao je izmenama da unese živost u igru svojih fudbalera trener Mladosti, a to mu je i pošlo za rukom. Propust u odbrani koštao je niški tim primljenog gola. Napravio je prodor Stefan Golubović i prosledio loptu Miloš Trifunović, koji je malo pre toga ušao u igru. On se našao prilično blizu Mladena Živkovića i uspeo da ga prevari „žabicom“.

Sa nova 3 boda, Radnički se popeo na 4. mesto Super lige, odmah iza Crvene zvezde, Vojvodine i Voždovca. Već za 3 dana na „Čairu“ nas očekuje komšijski derbi, jer će Nišlije ugostiti Radnik iz Surdulice.

Super liga, zaostala utakmica 2. kola: Radnički - Mladost 2:1 (1:0)

Stadion: Čair, Niš

Publika: 5.000

Glavni sudija: Dragan Čolović

Crveni kartoni: Slavko Marić (60. minut)

Strelci: 1:0 Predrag Cuckić (44. minut), 2:0 Milan Pavkov (61. minut), 2:1 Trifunović (80. minut)

Radnički: Živković, Tomić (od 45. Petrović), Slaviša Stojanović, Arsić, Aksentijević, Kovačević (od 79. Stevanović), Subić, Jovanović, Pavkov, Simunović, Golubović (od 71. Saša Stojanović)

Mladost: Petrić, Andrić, Marić, Sinđić, Saničanin, Cuckić, Pavlović (od 76. Trifunović), Marinković, Gafurov (od 66. Pešić), Golubović, Marković (od 68. Pejović)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aperkat

    17:40 // 24. 8. 2017.

    Srpski fudbal je ocajan,ni bolji klubovi ne umiru u lepoti igre.Vazni su bodovi,idemo dalje!

  • Aca

    08:51 // 24. 8. 2017.

    Imamo problem sa nedostatkom fizicke pripreme plasim se da necemo da zadrzimo ovaj ritam mora nesto da uradi po tom pitanju!
    Prelazni rok jos uvek traje nadamo se da ce se pojacati srednina terena tu dosta skripi!

    • Nikola

      10:13 // 24. 8. 2017.

      Au sine pa ti nemas veze. Nikad spremniji u zivotu nisu bili igrači. Problem je sto fale iskusni stoperi (Žile nije bio dobar za nas očigledno) i to je to.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: