Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:56, 20. 11. 2017.

| Sport

Nova pobeda Studenta za 4. poziciju na tabeli

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Student
Za razliku od protivnica, košarkašice Studenta su prilično ravnomerno podelile minutažu na terenu; foto: Vanja Keser

Jedina gostujuća ekipa, koja je u 7. kolu Prve lige uspela da slavi, bile su košarkašice Studenta, koje su pobedile Šabac sa 74:69. One su u većem delu utakmice bile u rezultatskom minusu, ali su u tokom drugog poluvremena zaigrale bolje i na kraju slavile.

Veoma loše su otvorile utakmicu “studentkinje” i dopustile protivnicama da već nakon 4 minuta dođu do dvocifrene prednosti, ali onda su se konsolidovale i do kraja 1. deonice ne samo da su izjednačile, nego i povele. Međutim, u drugom kvartalu domaće su bile mnogo bolje i na pauzu otišle sa 8 poena prednosti.

Lomio se rezultat tokom 3. četvrtine, iako su mnogo više pokazale Nišlijke, sustigle su protivnice tek u 28. minutu. Onda je prvo Jovana Jeremić dala trojku za prednost od četiri poena, ali je Marija Stojanović faulirala Bojanu Stevanović na šutu za tri, pa su u poslednji deo gošće ušle sa samo jednim poenom viška. Tokom odlučujućih 10 minuta "studentkinje" su uglavnom čuvale to vođstvo i tako upisale nove bodove.

Ubedljivo najbolja košarkašica na utakmici bila je Šapčanka Bojana Stevanović, kojoj nije mnogo falilo za tripl-dabl: ona je sakupila 22 poena, 8 skokova i 7 asistencija. U domaćem timu posebno se istakla Kristina Milošević sa 16 poena, 6 skokova i jednom asistencijom, doduše za 13 minuta manje na parketu od protivnice.

Kako sada imaju učinak od 5 pobeda i 2 poraza, Nišlijke su se popele na 4. poziciju Prve lige Srbije. U sledećem kolu, one će odigrati jedan od dva derbija Prve lige, pošto će na svom parketu dočekati aktuelnog šampiona Srbije i tim koji ove sezone ne zna za poraz - Crvenu zvezdu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: