Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:49, 17. 11. 2019.

| Sport

Nova streljana u Nišu otvorila vrata srpskim strelcima

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
streljana, drugo kolo kupa srbije, nis, foto jv vanja keser 2
Nova streljana otvorila vrata strelcima; foto: JV / Vanja Keser

Posle više od 15 godina Niš je bio domaćin jednog streljačkog nacionalnog takmičenja, a juniori i seniori iz svih krajeva Srbije nadmetali su se u novoj streljani u drugom kolu Kupa Srbije. Ovo takmičenje je bilo i generalna proba za novi sportski objekat koji još nije zvanično otvoren, a utisci učesnika su dosta pozitivni.

streljana, drugo kolo kupa srbije, nis, foto jv vanja keser 1 foto: JV / Vanja Keser

Subota je u Nišu bila veliki dan za streljački sport pošto je Streljački klub Niš 1881, prvi put posle decenije i po, bio domaćin jednog takmičenja u svom gradu. Dugo očekivana streljana, koja se nalazi između bazena "Čair" i teniskih terena "Kostić", otvorila je svoja vrata samo u subotu za takmičare u drugom kolu Kupa Srbije.

Takmičenje je održano na elektronske mete na 10 m za 40 streljačkih mesta, a u disciplinama vazdušna puška i pištolj učestvovali su juniori i seniori.

streljana, drugo kolo kupa srbije, nis, foto jv vanja keser 5 foto: JV / Vanja Keser

Kod juniora u disciplini vazdušna puška najbolji su bili Marko Ivanović iz kragujevačkog Čika Mate, Veljko Ilić iz Smedereva i Đorđe Savić iz Oka sokolovog iz Kosjerića, kod seniora Dejan Pešić iz Pančeva 1813, Stevan Jovanović iz Čika Mate i Lazar Kovačević iz Jadodine 92.

U timskoj konkurenciji ekipa Čika Mate je bila prva, a slede NBGD Ušće iz Beograda i Novi Sad 1790.

Kod juniorki u disciplini vazdušna puška prva je bila Teodora Vukojević (Čika Mata), a sledile su je Kristina Lazarević i Anja Knežević iz NBGD Ušče. U konkurenciji seniorki prva je bila juniorka Teodora Vukojević, ispred Sanje Vukašinović (Novi Sad 1790) i još jedne juniorke Kristine Lazarević (NBGD Ušče).

U timskoj konkurenciji najbolja je bila ekipa Novog Sada 1790, potom slede Čika Mata i beogradski Partizan.

streljana, drugo kolo kupa srbije, nis, foto jv vanja keser 3 foto: JV / Vanja Keser

U disciplini pištolj kod juniora najbolji su bili Uroš Ivanovski (Novi Sad 1790), Zlatomir Marković (Sava Mesarci iz Mesaraca kod Šapca) i Nemanja Mitrović (Aleksa Dejovic iz Užica), a kod seniora Duško Petrović (Aleksa Dejovic), Saša Mudrinić (Akademac iz Beograda) i Zoran Vujić (Policajac, Beograd).

U timskoj konkurenciji najbolji su bili strelci Policajca, ispred Alekse Dejovića i Akademca.

streljana, drugo kolo kupa srbije, nis, foto jv vanja keser 6 foto: JV / Vanja Keser

U disciplini pištolj kod juniorki najbolja je bila Eleonora Radulović iz kluba D. J. Škepo iz Gornjeg Milanovca, ispred Jovane Todorović (NBGD Ušće) i Stanislave Popov (Sova iz Kikinde), a kod seniorki na postolja su se popele Brankica Žarić (Novi Sad 1790), Ana Bukvić (Aleksa Dejović) i Jelena Tomić (Kikinda).

U timskoj konkurenciji najbolji su bile strelkinje Alekse Dejović.

Kompletne rezultate možete pogledati ovde.

Trener Streljačkog kluba Niš 1881 i organizator događaja Lidija Mihajlović rekla je da su gosti bili oduševljeni novom streljanom.

Bilo je vrhunski, svi su rekli. Pohvale su stigle sa svih strana i svi su bili 100 % zadovoljni - rekla je Mihajlovićeva.

Podsetimo, izgradnja nove streljane počela je novembra prošle godine, a prvobitni rok za završetak je bio 5. juna ove godine. Rok je potom produžen jer su dodatni radovi usporili izgradnju, pa su je još jednom i produžili.

Odlukom Gradskog veća, ukupna vrednost projekta sa PDV-om iznosi 126 miliona dinara gde će Ministarstvo privrede dati oko 30 %, a Grad Niš finansirati skoro dve trećine iznosa. Streljački klub Niš 1881 je objekat dobio samo u subotu za takmičenje kao generalna proba pošto su ostali još neki radovi do sredine decembra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • BATA

    10:30 // 18. 11. 2019.

    Lepo.Samo da ne bude da su u poslednjih ........................i bas oni zasluzni i da su oni iuzmislili ovaj sport.Nama trebaju objekti,kontinuitet izgradnje bez toga ko je to napravio.Duznost vlasti je da pravi za svoju drzavu i narod,bez deljenja ljudi na timove i na nas i njih.

  • graditelj

    06:14 // 18. 11. 2019.

    jel zavrsene ili nije?

  • Срба

    15:13 // 17. 11. 2019.

    Да.... Овом помахниталом и застранелом народу и омладини је изузетно неопходно да имају што већи приступ оружју и уче се како да га користе...... само чекам будуће наслове у нашим новинама у стилу оних из САД....

    • strelac

      13:24 // 18. 11. 2019.

      Srbo, ne lupaj gluposti

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: