Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:52, 17. 4. 2012.

| Sport

Nova uprava Skijaškog saveza

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
SS-JIS-Fica-Zoza
Zoran Jenić (levo) preuzima dužnost predsednika od Zorana Marjanovića

Na izbornoj Skupštini Skijaškog saveza jugoistočne Srbije (SS JIS), održanoj tokom praznika u Zaječaru, za novog predsednika izabran je Zoran Jenić iz Ski kluba "Midžor" iz Knjaževca.

Kako je Južnim vestima rečeno, klubovi jugoistoka dogovorili da se ponovo okupe u narednih desetak dana i definišu vlastitu razvojnu strategiju.

 

Ovim je posle 2 godine, bar privremeno okončan raskol koji se dogodio u skijaškoj organizaciji Srbije nakon povlačenja dotadašnjeg predsednika Skijaškog saveza Srbije (SSS), Mlađana Dinkića.

U osnovi rascepa bio je odnos prema skijaškim regionima, koji traže delimično razvlašćivanje republičke skijaške centrale i neposredno učešće u donošenju odluka. Konflikt je doveo do sudskih sporova i osnivanja dva paralelna sistema takmičenja u Srbiji. Sve se to odrazilo i na međusobne odnose klubova JIS, iako su upravo oni inicirali reforme.

Zato je Izvršni odbor tog Saveza odlučio da se sednica Skupštine jugoistoka ne saziva, jer bi mogla produbiti raskol, već da se zakaže tek kad se održi sednica Skupštine SSS koju će svi smatrati legitimnom. To se dogodilo krajem decembra, izborom Emira Kusturice za predsednika Skijaškog saveza Srbije, pa je izborna sednica Skupštine SS JIS održana u prvom pogodnom trenutku, na dan završetka skijaške sezone.

Na sednici su zabrani i novi potpredsednici, Božidar Stošić (Niš) i Radovan Magdalenić (Kraljevica – Zaječar). Dosadašnji predsednik Zoran Zoza Marjanović (Niš) izabran je za predsednika Nadzornog odbora Saveza.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: