Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:20, 5. 4. 2023.

| Sport

Novac od košarkaških kupova i za Rovče, klubove, Sportski savez, RKSIS, lopte za škole

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Kup Koraća
Grad uložio 9 miliona, razlika prihoda i rashoda 12 miliona; foto: Jelena Mišić

Od 27,8 miliona dinara koliko je odvojeno za organizaciju dva košarkaška kupa "Radivoj Korać" i "Milan Ciga Vasojević", od čega 12 miliona dinara iz budžeta Niša, nakon svih rashoda ostalo je oko 13,7 miliona dinara, prema podacima koje su predstavili gradonačelnica Dragana Sotirovski i potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dušan Projović. Taj novac će, prema rečima Sotirovski, biti odvojen za rekonstrukciju Rovčeta, organizaciju Evropskog prvenstva za juniore, izgradnju terena, Sportski savez Niša (1,6), košarkaške klubove, Regionalni košarkaški savez istočne Srbije (300.000) i sportsku opremu za škole.

Kup koraca, foto ljubica jocic3 Domaćini zadovoljni; foto: Ljubica Jocić Mesec i po dana nakon Kupa Koraća i dvadesetak dana posle Kupa za košakašice domaćini ova dva takmičenja izneli su podatke o finansijama.

Iz budžeta Grada je izdvojeno 9 miliona za muško takmičenje, kažu podaci koje su izneli gradonačelnica i potpredsednik KSS-a, a još 11.897.187,26 dinara je zarađeno od prodatih ulaznica čija je cena kompleta bila od 4.000 do 30.000 dinara. Od sponzora je stiglo još 3.860.000 dinara, što čini ukupni prihod od 24.757.187,26 dinara.

Prihodi od prodatih ulaznica su bili viši nego ranije, ističe Dušan Projović, potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije zadužen za takmičenja.

Pokazali smo da dva kluba koja igraju Evroligu mogu da igraju van Beograda i da Niš još jednom može da održi ovo takmičenje. Zahvalnost dugujem svima, kao i publici koja je ispuna halu koja je bila neprepoznatljiva u odnosu na bilo koji drugi dan - rekao je Projović.

Kup Koraca, izvestaj, finansije, foto ljubica jocic Milioni za Rovče, klubove, Sportski savez, RKSIS, terene, lopte i opremu; foto: Ljubica Jocić Rashodi su bili ukupno 12.604.041,00 dinara, pokazuju izneti podaci, a najviše para otišlo je za obezbeđenje za koje je bio zadužen Nifon (2,5 miliona), dok je za program izdvojeno 2,1 miliona. Kotizacija je plaćena 2 miliona dinara, za enterijer hale je utrošeno 1,3 miliona, službena lica su dobila 1,1 milion, smeštaj plaćen oko 832.000 dinara.

Od ostalih troškova plaćeno je - za usluge reklamiranja 772.000, za porez PIB transakcije 700.000, za honorare 587.000, za Hitnu pomoć 300.700, za štapani materijal 157.258, za restoranske usluge 45.140, a najmanje za opremu i rekvizite - 43.240 dinara.

Računica kaže - ostalo je posle Kupa Koraća 12.153.146 miliona dinara, domaćini su već isplanirali gde da opredele novac, a saopštila gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Sportski savez Niša će dobiti milion dinara, košarkaški klubovi će, zavisi od ranga, dobiti po 110.000 dinara, dok će Trijumf dobiti 75.000. Imamo dugovanje od prošle godine za košarkaški klub od 120.000 dinara. RKSIS će dobiti 300.000 i to je ukupno 1.045.000 dinara - rekla je gradonačelnica.

Kup Koraca, izvestaj, foto Ljubica Jocic 1 Prihod, rashod i razlika; foto: Ljubica Jocić Preostali novac će najviše biti utrošen na ponovnu rekonstrukciju terena Rovče.

Obećali smo da ćemo da rekonstruišemo Rovče, ali još nemamo finansijsku kontrukciju koliko će to koštati. Veći deo sredstava će ići na to. Naš plan je da kada Rovče konačno bude završeno, Sportski savez preseli svoje prostorije tamo. Domaćin bi bio Sportski savez, vodiće računa o Rovčetu, biće tereni pod video-nadzorom - rekla je Sotirovski.

Preostali novac biće podeljen za više stavki.

Bićemo u obavezi, po nalogu KSS-a da halu "Čair" spremimo za Evropsko prvenstvo. Treba da se sredi parket jer je u trenutnom stanju nedovoljno dobar za naše mlade košarkaše koji dolaze iz 16 zemalja. Ulazimo u rekonstrukciju i sale škole "Mika Antić". Prošle godine smo delom novca od Kupa sredili i izgradili košarkaške terene, a sa tim trendom ćemo nastaviti i ove. Kupićemo i rekvizite i lopte za škole - rekla je Sotirovski.


Od Kupa "Milan Ciga Vasojević" novac Studentu, Sportskom savezu i školama

Kup Koraca, izvestaj, foto ljubica jocic4 Uloženo za Kup "Milan Ciga Vasojević" malo više od 3 miliona dinara; foto: Ljubica Jocić Organizacija Kupa za košarkašice bila je niža, pa su bila i niža ulaganja. Grad Niš je iz budžeta izdvojio 3 miliona dinara, a prihod od prodatih karti je 55.887 dinara.

Ukupan rashod je 1.455.986 dinara i obuhvatio je kotizaciju (500.000), službena lica (261.437), smeštaj (234.044), program (230.000), porez PIB ostalo (110.000), honorari (105.000) i štampani materijal (15.505).

Razlika je 1.599.901 dinara, a on će biti utrošen za tri stavke - od kojih je jedna ponovo Sportski savez Niša.

Od tog novca Ženski košarkaši klub Student će biti nagrađen i dobiti 800.000 dinara, Sportski savez Srbije će kao suorganiozator dobiti 600.000 dinara, a 200.000 dinara biće utrošeno za lopte za škole - rekla je gradonačelnica.

Novac opredeljen klubovima, Sportskom savezu Niša i RKSIS-u nije namenski i odgovorni ljudi ovih sportskih organizacija ih mogu utrošiti po savesti, dodala je gradonačelnica.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milos

    11:29 // 6. 4. 2023.

    Mislim da je najbolje uložiti u jedan sportski kompleks ka što Beograd ima na Žarkovu ili još nekoliko. Da napokon deca ovog grada i regiona imaju normalne uslove za treninge u klubovima a ne da se vuku po raznim školskim salama sa polomljenim i štrokavim parketima.Sramota je da nas večito ponižavaju iz drugih gradova kada vide u kakvim uslovima nam deca treniraju i igraju utakmice. Do nas je!

  • ***

    07:48 // 6. 4. 2023.

    Za Rovce, za kvantasku.

  • Nišlija

    22:47 // 5. 4. 2023.

    Čekaj, kakve veze ima Rovče sa košarku? Nije li namesnica tu preselila kvantaš?

    • Sozontije

      09:22 // 6. 4. 2023.

      Da se pomogne glasacko telo.Bice joj preprodavci zahvalni.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: