Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Novak Đoković

  • vrtic srna, nis, ljubica jocic 23

    Svečano otvoren novi vrtić u Nišu, ali deca još ne polaze

    Novi vrtić za 110 mališana, koji će biti raspoređeni u četiri grupe, svečano je otvoren na Bulevaru Nemanjića u Nišu. Adaptaciju i opremanje vrtića omogućili su Fondacija Novaka Đokovića i Grad Niš, a deca će krenuti u vrtić tek kada budu napravljeni spiskovi i budu potpisani ugovori sa roditeljima, kaže direktorka Predškolske ustanove "Pčelica" Svetlana Mitić. Globalna direktorka Fondacije Jelena Đoković kaže da je u planu i otvaranje Roditeljskog centra u Nišu.

    (13) detaljnije
  • Jelena i Novak Đoković

    Iz Fondacije kažu da Novak ipak ne dolazi da otvori vrtić u Nišu

    Da će svetski broj jedan u tenisu Novak Đoković otvoriti novi vrtić u Nišu najavio je prošle nedelje direktor Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj, ali iz Fondacije "Novak Đoković" kažu da će otvaranju pritsustvovati globalna direktorka Jelena Đoković, nacionalna direktorka Maja Kremić, direktorka Predškolske ustanove "Pčelica" Svetlana Mitić i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

    (5) detaljnije
  • novak djokovic

    "Posle Pariza Đoković dolazi u Niš"

    Novi vrtić, napravljen u nekadašnjoj mesnoj kancelariji "Božidar Adžija" na Bulevaru Nemanjića u Nišu, trebalo bi za nedelju dana da otvori najbolji svetski teniser Novak Đoković, najavio je direktor Kancelarije za lokalni razvoj Dušan Radivojević gostujući na TV Zona . On je rekao da očekuju da svetski broj jedan, nakon Mastersa u Parizu, otvori novi vrtić u Nišu koji je rađen i opremljen u saradnji sa Fondacijom Novaka Đokovića.

    (8) detaljnije
  • Novak Đoković

    Đoković: Nadam se da ćemo Natalija i ja jesti zajedno vimbldonsku travu

    Najbolji teniser sveta Novak Đoković čestitao je Nišlijki Nataliji Stevanović pobedu u prvom kolu Vimbldona, njen prvi trijumf ikada na nekom grend slem turniru. Rekao je da nije znao da je jela travu, ali se nada se da će je jesti zajedno.

    (6) detaljnije
  • Đoković sleteo u Niš, april 2023, slika1; foto: FB Aerodrom Niš Konstantin Veliki

    Foto-vest: Najbolji teniser svih vremena sleteo u Niš

    Najbolji svetski i srpski teniser Novak Đoković sleteo je na niški aerodrom "Konstantin Veliki", a avion u kojem je bio dočekan je vodenim topovima.

    (13) detaljnije
  • Lokalna fondacija

    Skoro pola miliona dinara prikupljeno na novoj licitaciji Lokalne fondacije Niš

    Na novoj licitaciji Lokalne fondacije Niš, koja je održana u sklopu proslave drugog rođendana niškog Naučno-tehnološkog parka, prikupljeno je 441.200 dinara za razvoj i ulepšavanje grada. Na licitaciji je ovog puta bilo 20 predmeta, a najskuplje je plaćena majica sa potpisom Novaka Đokovića, čak 62.000 dinara.

    detaljnije
  • pobednik

    Teniser TAŽ-a osvojio revijalni turnir u Nišu, nagrada za 1. mesto reket Novaka Đokovića

    Revijalni teniski turnir za dečake do 14 godina, ali sa vrednom nagradom, održao se na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) u Nišu, a pobednik "TAŽ Open - Naissus 2021" je Aleksandar Žikić koji je kao trofej dobio potpisan reket Novaka Đokovića.

    (1) detaljnije
  • Slavka Vojinović

    Penzionerka iz Niša piše dečiju poeziju na dijalektu, posebnu pažnju privukla pesma o Noletu

    U želji da upotpuni svoje slobodno vreme i sačuva od zaborava južnjački dijalekt, Nišlijka Slavka Vojinović počela je da piše dečiju poeziju. Osim dece koja vole da pročitaju njene “nepismene” pesme, njen rad nedavno je izazvao veliku pažnju na društvenim mrežama, kada je pobedu Novaka Đokovića na US Open-u odlučila da “proslavi” pesmom “Nole tatko na tenis”, koju je napisala još pre više od 5 godina.

    (10) detaljnije
  • foto: Vanja Keser

    Dušan Lajović predvodi Srbiju na Dejvis kupu u Nišu

    Za reprezentaciju Srbije u prvom kolu Dejvis kupa, koji je na programu od 2. do 4. februara u hali "Čair", nastupiće Dušan Lajović, Laslo Đere, Nikola Milojević, Peđa Krstin i Miljan Zekić, objavio je Nenad Zimonjić, selektor srpske selekcije.

    detaljnije
  • novak djokovic

    Đoković ne igra Dejvis kup u Nišu

    Najbolji srpski teniser Novak Đoković objavio je raspored koji ga očekuje posle Australijan Opena, na kom nije predviđen nastup u Dejvis kupu, u kom Srbija dočekuje Ameriku od 2. do 4. februara u Nišu.

    (2) detaljnije
  • foto vanja keser

    Počela prodaja karata za teniski meč Srbije i Amerike u Nišu

    Na prodajnim mestima i sajtu Eventima počela je prodaja ulaznica za meč prvog kola Dejvis kupa između selekcija Srbije i Sjedinjenih Američkih Država koji će biti igran od 2. do 4. februara u hali "Čair".

    (8) detaljnije
  • dejvis kup

    Zimonjić: Male šanse da Đoković igra u Nišu

    Da Novak Đoković ponovo predvodi Dejvis kup reprezentaciju u Nišu šanse su minimalne, ali nikada se ne zna, kaže selektor Srbije Nenad Zimonjić. Neizvesno da li će u timu protiv Amerikanaca biti i Filip Krajinović i Viktor Troicki.

    (1) detaljnije
  • dejvic kup

    Dejvis kup: Srbija dočekuje Ameriku u Nišu

    Najbolji teniseri Srbije opet će, kao i ove godine, takmičenje u Dejvis kupu početi iz Niša, pa će od 2. do 4. februara naredne godine u hali Čair ugostiti selekciju Sjedinjenih Američkih Država.

    detaljnije
  • Smoothie

    Šta se našlo na Đokovićevom jelovniku u Nišu?

    Iako je već na samom dolasku bio upitan da li će probati čuveni niški roštilj, Novak Đoković je tokom sedmodnevnog boravka u Nišu gde je učestvovao u Dejvis kupu, ipak ostao dosledan svojoj veganskoj ishrani. Tako su pala u vodu očekivanja niških kafana da će moći da se hvale da su hranile poznatog sportistu.

    (7) detaljnije
  • Navijači

    Za Troickog niška publika je najbolja

    Srbija posle prvog dana takmičenja u Dejvis kupu protiv Rusije ima 2 boda, što znači da je za prolazak u drugi krug takmičenja potreban još samo jedan. To će naši teniseri pokušati da ostvare već u dubl meču u hali “Čair”, a publika koja se odlično pokazala u toku prvog dana, samo treba da nastavi u istom ritmu.

    (1) detaljnije
  • Novak Đoković

    Medvedev predao, Srbija vodi 2:0

    Nakon što je na kratko zabrinuo navijače zbog izgubljenog prvog seta i lošeg početka drugog, Novak Đoković je ipak ispunio očekivanja i doneo Srbiji 2:0 protiv Rusije u 1. kolu Dejvis kupa. On je u već pomalo ispražnjenoj hali “Čair” vodio protiv Medvedeva sa 2:1 u setovima i 1:0 u 4. kada je Rus bio primoran da preda meč.

    detaljnije
  • Đoković

    Prvo nastupa Troicki, Kuznjecov ne igra singl

    Nema iznenađenja na spisku srpskih igrača koji će nastupiti protiv Rusije u meču 1. kola Dejvis kupa u Nišu - tu su Novak Đoković i Viktor Troicki. U protivničkom timu, protivno svim očekivanjima, Andrej Kuznjecov je prijavljen samo za dubl, pa bi duele jedan na jedan trebalo da igraju Kačanov i Medvedev.

    (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: