Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:40, 13. 9. 2012.

| Sport

Novaković: Železničar će se boriti za vrh tabele

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
igor-novakovic,-rk-zeleznicar.jpg
Igor Novaković

Predsednik Rukometnog kluba iz Niša Igor Novaković veruje da će ekipa ostvariti dobar plasman. Račun je u sportskoj blokadi, a obaveze će biti izmirene do 15. septembra kada je prva utakmica u Superligi.

Igor Novaković rekao je na konferenciji za novinare da je klub u sportskoj blokadi i ako ne izmiri obaveze do subote, 15. septembra, neće moći da odigra utakmicu prvog kola Superlige protiv Zaječara u hali Čair.

- Našli smo sponzore da pokrijemo dug i to moramo da uradimo. Klub duguje 13 miliona i to su dugovi koji se protežu 10 godina. Dugujemo i onima sa kojima smo se fuzionisali. Tokom ove i polovinom sledeće godine nadam se da ćemo uspeti da saniramo obaveze - rekao je Novaković.

On je dodao da je sportska blokada oko 1.6 miliona dinara. Problema ima mnogo, ali kako veruje Novaković, ekipa je spremna za velike domete.

- U razgovoru sa Slobodanom Milosavljevićem, Vojislavom Kraljićem i Zoranom Živkovićem, klub je u 50-60% boljoj situaciji nego prošle sezone. Imamo bolji kadar, uspeli smo da napravimo tim za respekt i sa kojim ćemo se boriti za vrh tabele - ističe Novaković.

Železničar je dobio lepo priznanje pošto je njegov igrač sedamnaestogodišnji Darko Đukić na spisku seniorske reprezentacije za prijateljske mečeve sa Nemačkom.

- Rukomet se vraća u grad. Omladinska škola nam funkcioniše, obilaze se škole, traže se talenti. Pozivam sve građane Niša, ljubitelje sporta, pre svega rukometa, da zajedno dočekamo novajliju u ligi Zaječar i da prvi meč igramo u punoj hali - kaže Novaković.

Ulaz na taj meč će biti besplatan, a pred utakmicu Železničara i Zaječara, od 17:30h Naisa dočekuje Crvenu zvezdu u prvom kolu Superlige. Na stadionu Čair od 16:30h trebalo bi da se igra utakmica Radničkog i Smedereva, pa će u subotu biti pravi sportski dan u Čairu. Ovi klubovi zavređuju dosta pažnje Nišlija, a kako Novaković kaže, treba da dobiju bolji tretman od Grada.

- Podneli smo zahtev Gradu za pomoć. Naša želja je da Radnički, Konstantin, Naisa i Železničar imaju prednost u odnosu na druge. Ova 4 kluba su brend Niša i ako želimo evropski rezultat, Grad mora da obrati posebnu pažnju na njih. Treba da se prekine davanje novca svima, već da se finansira samo 4 kluba. Znam da u gradu ima mnogo klubova, ali da bi postojalo interesovanje građana  mora da postoji briga Grada - istakao je Igor Novaković.

Železničar je u odnosu na prošlu sezonu promenio nekoliko igrača, ali i trenera. Ekipu vodi Nikola Marković jer niški treneri nisu dobili potrebnu A licencu za vođenje superligaške ekipe.

- Nažalost, veliko rukometno ime, nekadašnji selektor Zoran Živković nije na A listi koju izdaje Udruženje rukometnih trenera. Neke Nišlije u Beogradu odlučuju o tim licencama i Živković nije dobio. Ako on ne zaslužuje, ko je zaslužuje? - kaže Novaković.

Ove sezone šansa će biti ukazana uglavnom mlađim igračima, uz par iskusnijih.

- Klub je jači po imenima, po dolascima na treninge. Igrači treniraju 3 puta dnevno, naporno se radi. Rukometaši potpuno fizički spremni dočekuju Zaječar - rekao je na kraju Igor Novaković.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • klovnovi

    00:12 // 16. 9. 2012.

    E ovo tako pateticno i izlizano deluje, ma sta vi pricate bre iz Radnickog (ork nisa), i svi vi sto im tu lajkujete i glumite neke povredjene duse, pa ne secate se kako vam je lepo bilo kod pance kod dokmana i strucnjaka na koga su svi zaboravili jer je inace jako kvalitetan trener stosica...prosipate neku pamet a niste bili nista bolji od ovih sad...

    Obrni okreni igraci su uvek najvise patili, i siguran sam da ni jedan od njih nece da kaze, e ovaj je covek od reci ispostovao nas je maksimalno...Ne gospodo svi su vas pljuvali dok ste vodili klubove bilo da su se zvali zeleznicar ili ork nis ili naissus, a sad da pomenem i imena (zoran zivkovic, caslav grubic, dane dakic, pa onda onaj advokat cakic, pa broker pancic, pa nikola dokman, vrsni strucnjak koji od kad mu je kum dao otkaz nije mogao da nadje angazman jer platu od 1000e mu ni rod rodjeni ne bi odredio)

    Znaci svi vi pokrite se usima i sto dalje od bilo kakve funkcije, ja bi' vam licno zabranio i u halu da udjete ali dobro...

  • rukomet

    08:32 // 15. 9. 2012.

    @radnicki: Pa sigurno nisu odbaceni jer su mnogo dobri. Mozda im je radnicki odskocna daska za Kiel?

    @Petkovići: ne sekirajte se zbog hrabrih komentara junacina pod tudjim imenom.
    svi znamo da se ovaj forum moze nazvati: Forum za plakanje i podrivanje Zelje - rk radnickog!

    • radnički

      12:32 // 15. 9. 2012.

      RK Radnički u svakom igraču vidi prijatelja kluba i nikada ih nije otpisivao tako bezobzirno ili iz razloga da "nisu mnogo dobri". Zato je i atmosfera u Radničkom drugačija nego u Železničaru. Radnički postoji godinu dana a samo je stepen niže u udnosu na Železničar. Radnički nema ni dinar dugovanja a do sada nije dobio nikakva sredstva od grada. Šta bi bilo da je grad uložio toliko para u Radnički?

    • zitoradjaman

      17:20 // 15. 9. 2012.

      Kome da da isto para? Vama koji ste sa tatom i kumom upropastili klub i odveli ga u drugu ligu?
      Da vam daju i 5 puta vise nego zelji, opet bi ste vi uyimali vase porodicne plate i opet bi odveli klub u drugu ligu!
      I 1 dinar od grada u vasim rukama je bacanje u bunar. Dovidjenja

    • radnički

      18:25 // 15. 9. 2012.

      Niko iz Radničkog nema ništa protiv Železničara. Naprotiv, uvek će Železničar biti poštovan kao klub sa velikom i bogatom tradicijom. Pa svi mi u Radničkom smo ponikli iz Železničara i dali smo deo srca tom klubu. Verovatno da postoji valjan razlog: zašto ni jedan igrač Želje (sa ugovorom), ne sme u Radnički a obrnuto može; na sve prozivke se okrivljuje Radnički (nisam primetio obrnuto); za dugovanja, takođe (ni ORK Niš ih nije imao)... Ko li bi bio kriv da nema tog RK Radničkog...

  • Irena Petkovic

    23:00 // 14. 9. 2012.

    Ova 2 komentara su lazna, sto sam iskopirala kao i sto vidite,neko je pisao u nase ime:)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: