Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:15, 31. 7. 2017.

| Sport

Novaković odlazi iz “Želje”

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
Novaković
Rastanak Novakovića i "Želje"; Foto: Arhiva JV

Posle 5 godina Igor Novaković više neće biti na čelu Rukometnog kluba Železničar iz Niša. On odlazi sa, kako kaže, najteže funkcije koju je obavljao, jer postoji trenutak kad “pritisak ne može više da se izdrži”.

Novaković kaže da je ovih 5 godina bio emotivan period za njega, da oseća veliko olakšanje, ali i da mu je "teško jer je ipak lokal-patriota".

Ljubav prema klubu kao što je Želja nije jednostavna, nema spavanja pred svaku utakmicu, svaki poraz doživljava se kao lični, svaka pobeda kao strepnja da li će ih biti još. Kad kažem Želja, mislim i na Radnički i na ostale niške klubove, oni se vole ili ne vole - kaže Novaković.

RK Železničar je podneo UPPR (Unapred pripremljeni plan reorganizacije) Privrednom sudu u Nišu, za koji Novaković kaže da je bio njegova ideja kako bi klub krenuo “od nule” i očekuje da bude usvojen u narednih 20 dana.

Posle izrade UPPR-a stvari su jasnije. Svakom narednom predsedniku će biti lakše nego meni. Državi ne dugujemo ništa za porez, a ukupna dugovanja kluba trenutno iznose 20 miliona dinara. Cilj je da se dugovi vrate u narednih 5 godina i da klub vrati poverenje svih - ističe Novaković.

Novaković nije hteo da govori o novom sponzoru, niti o novom treneru, pojačanjima i pripremama dok se ne usvoji UPPR.

Podsetimo, za vreme predsednikovanja Igora Novakovića, Železničar je osvojio nacionalni Kup 2014, igrao Evro Čelendž kup, bio proglašen najboljim sportskim kolektivom grada Niša, ali je bio i izbačen iz lige 2016.godine.

Novaković je bio i predsednik Opštine Palilula, pomoćnik gradonačelnika Niša i direktor bivšeg "Jugositoka". Prethodnih godina bio je i odbornik niške Skupštine, a na poslednjim lokalnim izborima nije bio ni na izbornoj listi SPS. Detaljniju njegovu biografiju pročitajte u našoj rubrici "Ko je ko?"

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Terazije

    12:39 // 1. 8. 2017.

    Ako bi sud malo pozurio...tada bi smo imali pravu sliku o njemu. Gilti/Not gilti...

  • slavko

    23:30 // 31. 7. 2017.

    Steta za decka koji je bio,mogu slobodno reci najperspektivniji mladi gradski politicar.Ovi sadasnji nemaju ni promil onog sto je on imao,ali se zaigrao,postao pohlepan i sve izgubio.Steta.Nazvao bih to glupost.

  • Nenad

    16:18 // 31. 7. 2017.

    Ti si lokal patriota? Pa zašto nisi ponuduo pomoć kada si mogao zfk Mašincu. Da li znaš gde je stadion na Delijskom visu?
    Neka se pripremi Piki za trenera!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: