Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:02, 15. 7. 2016.

| Sport

Nove pobede niških košarkaša i rukometaša u Hrvatskoj

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
basket
Sa Hrvatima za polufinale; Ilustracija; foto: eug2916

Evropske univerzitetske igre u Hrvatskoj za košarkaški i rukometni tim niškog Univerziteta počele su više nego dobro. Na samom startu igara u 3 utakmice, zabeležene su 3 pobede.

Danas su košarkaši bili bolji od kolega sa Unverziteta iz rumunskog Piteštija i slavili ubedljivo - 92:59. Juče je u zagrebačkoj dvorani “pao” portugalski Univerzitet i Nišlije su slavile sa 65:47.

Trener niškog tima MIodrag Kocić kaže da je jučerašnja utakmica bila teža, iako su studenti iz Niša viđeni kao pobednici i pre utakmice.

Dokazalo se pravilo da su unapred dobijene utakmice i najteže za igranje. Borbeni Portugalci se nisu predavali. Dobro smo odradili odbranu u drugoj četvrtini što nam je omogućilo da uvećamo prednost koju smo čuvali do kraja utakmice - kaže Kocić.

Današnja utakmica protiv Rumuna, sudeći po rezultatu, imala je karakter trening meča, a Kocić kaže da je opet presudan bio drugi period igre.

Nametnuli smo svoj brzi ritam i agresivnu odbranu. Svi igrači su dali svoj doprinos. Sutra nas očekuje najbitnija utakmica na prvenstvu i borba za polufinale - zaključuje Kocić.

A sledeći protivnik su studenti Univerziteta VERN iz Zagreba koji će praktično igrati na domaćem terenu. Ukoliko ih Nišlije pobede medalja će biti na dohvat ruke.

Iako su, kako kaže Kocić svi spremni, zdravi i u odličnoj atmosferi dočekuju narednu utakmicu, najviše se očekuje od Stefana Stojačića koji je bio među najefikasnijima u prve dve utakmice i protivnicima ubacio po 13 poena. Tu su i Svetozar Stamenković i Vladimir Đorđević koji su takođe dva puta bili dvocifreni.


Rukometaši prvi u grupi

Najbolji niški studenti rukometaši posle 3 kola prvi su u grupi A. Pobedili su kolege sa rumunskog Univerziteta, zatim sa portugalskog Univerziteta Aveiro i na kraju rukometaše Univerziteta Insbruk u Austriji.

Protiv Portugalaca su slavili sa 40:23, a najefikjasniji kao i u prvoj utakmici na turniru bio je Nemanja Živković sa 10 golova. 8 je postigao Mladen Šotić, 4 Milan Pavlović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Stask Riko

    17:12 // 16. 7. 2016.

    window.alert(“test”)

  • Марко

    22:11 // 15. 7. 2016.

    Свака част!

  • Nena

    21:25 // 15. 7. 2016.

    Svaka cast

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: