Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:16, 5. 4. 2024.

| Sport

Novi DSS: Vlast poznate niške klubovi dovela do ruba propasti

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Fudbal, lopta, ilustracija
Novi DSS traži više para za niški sport; foto: Jelena Mišić

Sport u Nišu je pao na najniže moguće grane, ocena je narodne poslanice Novog DSS-a Slađana Miletić, koja je rekla da je vrlo razočarana nebrigom gradske vlasti za sport u Nišu, gde mnogi renomirani klubovi su propali ili su na ivici propadanja. Kao primer istakla je Fudbalski klub Car Konstantin, koji je ove godine dobio "sramotnih 280.000 dinara što je nedovoljno i za osnovne administativne takse za klub".

Gradska vlast mora da shvati da sport ima veliki značaj u razvoju dece i mladih, rekla je Slađana Miletić.

Deca i mladi kroz sport nauče važnost timskog rada. Prema Svetskoj organizaciji, deca uzrasta između 5 i 17 godina, trebalo bi da imaju minimum sat vremena dnevno umerene ili jače fizičke aktivnosti, čime se smanjuje opasnost od gojaznosti, srčanih problema, raka, dijabetesa, visokog krvnog pritiska, osteoporoze, depresije, aneksioznosti, a povećava snaga mišića i kostiju - istakla je Miletić.

Nedopustivo je, dodaje Slađana Miletić, da za klubove koji su bili brend Niša, kao sto su Radnički, Car Konstantin, Mašinac, nema dovoljno para.

Ionako skroman budžet za sporske klubove se preusmerio na privatne klubove. Motivacija dece da se bave sportom sa takvim odnosom je izgubljena. Grad Niš još nije završio ni stadion "Čair", što samo govori kolika je nebriga aktuelne vlasti generalno za sport. Primer je i Fudbalski klub Car Konstantin, koji je dobio ove godine sramotnih 280.000 dinara, što je nedovoljno i za osnovne administativne takse za klub - rekla je.

Pozvala je čelnike Grada da bar jednom mesečno svojim prisustvom ispoštuju klubove koji još opstaju na sportskoj sceni svojim entuzijazmom Iida izdvoje veća sredstva iz budžeta.

Veće je nedavno usvojilo predlog Komisije za sport i raspodelilo 187.730.000 dinara para za sport.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Johny

    10:05 // 7. 4. 2024.

    Pare dobio Konstantin I Trijumf a Kk Nis nista a imaju selekciju omladinaca u najvalitetniju ligu I sad sigurno upadaju u drugu ligu,takodje Sindjelic gotovo nista

  • Kumulus

    07:55 // 6. 4. 2024.

    Evo ja sa sigurnošću tvrdim da ne postoji Pravilnik o raspodeli sredstava za sufinansiranje sportskih organizacija. Slažem se da treba da postoji. Koji Organ predlaže "taj" Pravilnik? koji Organ ga usvaja i na kraju ko ga primenjuje? AKo hoćeš baš da znaš, trebala bi da postoji Komisija, koja primenjuje taj Pravilnik, a ne bahati provizijaši da odlučuju o našim sredstvima.

  • Slo

    07:23 // 6. 4. 2024.

    Čuj sport grad je tropa!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: