Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:52, 6. 3. 2016.

| Sport

Novi poraz Radničkog od Partizana

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Radnički - Partizan
Agresivnost i malo šansi za gol obeležili derbi kola; foto: Vanja Keser

Golom Saše Ilića u 30. minutu fudbaleri Partizana savladali su drugi put u pet dana Radnički iz Niša, ovog puta na Čairu u Superligi rezultatom 1:0. Ovom pobedom beogradski tim prestigao je Nišlije na tabeli.

Susret dva kluba na krcatim tribinama niškog stadiona bio je pravi praznik fudbala. Ambijent je bio predivan, ali je najbitniji aspekt, a to je lepota fudbalske igre, izostao. U meču sa malo lepih poteza i zrelih šansi za gol, crno-beli su osvojili ceo plen.

Radnički je igrao disciplinovano u odbrani, ali je pokazao nesigurnost i nedostatak kreativnosti u napadu. Prevagu na ovom meču odneo je agilniji i brži vezni red gostujućeg tima.


Prvu priliku na meču imao je Partizan već u 6. minutu. Posle presečene lopte na sredini terena, gost je imao situaciju 4 na 4, Saša Ilić oštro je centrirao sa desne strane, Lakić-Pešić izbio samo do Brašanca, koji je sa 8,9 metara od gola šutirao po zemilji, ali je Jovanović lepo istrčao i skratio ugao.

Od starta je bilo jasno da će intenzitet igre biti slabiji, pokretljivost igrača nije bila na zavidnom nivou, a tečnost u igri dodatno je umanjivao loš kvalitet travnate podloge na terenu.

Radnički - Partizan Slaba kreativnost veznog reda Radničkog jedan od uzroka poraza; foto: Vanja Keser

Na isteku pola sata igre Radnički je mogao do gola. Nakon centaršuta sa desne strane Goguu je preletela lopta i došla do Đuričkovića, koji je odložio levo do Apostolovića, a on je sa desetak metara šutirao nisko, gađavši dalji ugao gola Bojana Šaranova, koji je lepom paradom ukrotio pokušaj desnokrilnog igrača Nišlija.

Igru su konstano seckali prekidi i agresivni dueli, pa je za čitavih 45 minuta igre viđena po jedna opasnost ispred gola obe ekipe, te se na odmor otišlo najnepopularnijim rezultatom - 0:0.


Spor i bezidejan fudbal ekipe su demonstrirale i u nastavku, a pravo niotkuda gosti su došli do vođstva. Igrao se 60. minut, levi bek gostiju Bogosavac vukao je loptu do kaznenog prostora, njegov centaršut došao je do Mihajlovića na čiju povratnu loptu Saša Ilić šalje loptu u mrežu - 0:1.

Krenili su posle primljenog gola domaći angažovanije, ali su teško dolazi do šesnaesterca rivala. U 75. minutu Đuričković je iz slobodnog udarca sa 25 metara vrlo dobro šutirao, ali je udarac završio preko prečke.

41a0426d-b30e-444b-bcc5-d7a4912226fb Domaći tim pretio je uglavnom po bokovima; foto: Vanja Keser

Odličnu šansu za izjednačenje imao je domaći sastav u 84. minutu kada je Marjanović posle odbijene lopte zahvatio odličan volej, ali je Šaranov još bolje intervenisao i sjajnom paradom izbacio loptu u korner.

U finišu meča usledila je totalno ofanziva Radničkog, čiji su igrači sve karte bacili na napad. Uglavnom je domaći tim dubinskim loptama i napadima po bokovima pokušao da dođe do izjednačujućeg pogotka, ali su Partizanovi igrači sve vreme bili dobro pozicionirani i uspeli su da do kraja meča sačuvaju prednost i sva 3 boda ponesu put prestonice.


Ovim trijumfom beogradski klub je pretekao niški tim na tabeli i sada je na 4. mestu sa 39 bodova, dok je Radnički na jednoj poziciji ispod sa bodom manje.

U narednom kolu “Real sa Nišave” gostuje Jagodini.

RADNIČKI - PARTIZAN 0:1 (0:0)

STADION: Čair, Niš

STRELAC: Saša Ilić u 60. minutu

SUDIJA: Aleksandar Vasić (Novi Žednik)

ŽUTI KARTONI: R. Bulatović, Jovanović (Radnički), Jovanović, Gogua, Jevtović, Bogosavac (Partizan)

RADNIČKI: Aleksandar Jovanović, Radoš Bulatović, Darko Bulatović, Miloš Petrović, Nemanja Lakić-Pešić, Vladimir Bogdanović, Saša Marjanović (od 87. Aleksa Jovanović), Petar Đuričković, Andreja Apostolović (od 63. Miodrag Todorović), Marko Mrkić, Aleksandar Jovanović

PARTIZAN: Bojan Šaranov, Ivan Bandalovski, Sedrik Gogua, Marko Jovanović, Miroslav Bogosavac, Everton Luiz (od 50. Marko Jevtović), Darko Brašanac, Nebojša Kosović, Nemanja Mihajlović (od 82. Marko Golubović), Alen Stevanović, Saša Ilić (od 87. Dušan Vlahović)

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoran Jovanovic

    01:11 // 9. 3. 2016.

    Naravno da gubimo kad se po upravi setkaju raznorazni, a oterali smo Bulata, onakvog gospodina.

  • voja

    00:11 // 8. 3. 2016.

    NemoApostolovic mora da igra.Pratim Radnicki dugo jos iz doba KUPA UEFA,mislim da gori igrac od njega nije poceo mec.Treba posle svega taj koji ga gura u tim da shvati da 15000 ljudi nemoze da niko obmane,decko je antitalenat blago receno

    • Vuk Karadzic

      01:09 // 9. 3. 2016.

      Pise se "ne moze", a ne "nemoze"!!!

  • nenad

    15:51 // 7. 3. 2016.

    steta,realno gledano slabiji su od nas.ali ipak igraju na svoje ime i to im je donelo bodove.po meni nije nam sviran penal,bilo je nekoliko spornih odluka i to je to.fali organizator igre i jedan solidan spic za nesto vise.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: