Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:35, 5. 2. 2022.

| Sport

Novi poraz odbojkaša Niša, opstanak u eliti sve dalji

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
ok nis
Opstanak sve dalji; foto: JV / Vanja Keser

Nisu uspeli odbojkaši Niša da prekinu negativni niz pošto su jedanaesti put zaredom poraženi, ovog puta rezultatom 3:0 (25:19, 25:19, 25:19) od Partizana u Zemunu. Do kraja nadmetanja u Superligi ostala su još tri kola, a Nišlijama, koji su poslednji na tabeli, opstanak je sve dalji.

Bez prvog trenera Dragana Svetozarevića, koji je bio odsutan zbog privatnih razloga, niški odbojkaši nisu pružili veliki otpor ekipi koja se bori za plej-of.

Odbojkaši Partizana su od početka meča igrali sigurno i raznovrsno što im je donelo početnu prednost od 3:1, a potom i 6:2. Nisu se snalazili igrači gostiju, beležili su greške što je dodatno pomoglo domaćinu da vodi 13:8. Mini-serija Nišlija od 3:0 malo je smanjila zaostatak, a poen Alašlama i as Milovanovića pomogli su niškim odbojkašima da dođu na minus tri (14:11). Igralo se zatim poen za poen, ali greškama Partizana i poenom novajlije Dos Santosa Niš je imao samo poen zaostatka (17:16). Nakon izjednačene igre beogradski igrači su poveli sa 21:18, a zatim serijom 4:0 dobili deonicu (25:19) i poveli sa 1:0 u setovima.

Gde su stali u prvom, nastavili su odbojkaši Partizana u drugom – serijom 4:0 poveli su sa 4:1, a prednjačio je Kanađanin Delguidis sa tri vezana poena. Greškama sa servisa domaći su malo pomogli Nišlijama koji su zaigrali dosta bolje i poenima Alašlama i Dos Santosa smanjili zaostatak gostuju (11:10). Dve mini-serije Partizanu su pomogle da se “odlepi” i povede 16:12. Nisu uspeli gosti da stignu zaostatak, pa su crno-beli set priveli kraju istim rezultatom kao prvu deonicu (25:19) i poveli sa 2:0 u setovima.

Nakon početnih 4:1 za Partizan igrala se izjednačena igra, ali Nišlije nisu uspele da dođu do izjednačenja. Serijom 3:0 crno-beli su poveli sa 12:7, a u redovima gostiju nije bilo igrača koji bi mogao da trgne igrače. Trener Beograđana Bojan Janić, nekadašnji reprezentativac, davao je šansu mlađim igračima koji su čuvali prednost (17:11). Održavao je ekipu u životu Đokić, koji je upisao tri poena u finišu, ali to nije bilo dovoljno da se ugrozi Partizan koji je pobedio sa 3:0 (25:19).

Sa jednim trijumfom nakon 15 kola Niš je poslednji na tabeli i sa sve manje šanse da i naredne sezone igra u elitnom rangu. U narednom kolu niški tim dočekuje Spartak iz Subotice.

PARTIZAN - NIŠ 3:0 (25:19, 25:19, 25:19)

Zemun, Sportski centar “Master”.

Sudije: Đorđe Zelenović (Kraljevo) i Vladimir Jović (Kragujevac).

Trajanje meča: 69 minuta.

PARTIZAN: Mandić, Dopuđ (L), Marinović 8, Lekić 1, N. Petrović 2, Huzejrović 2, Nejić 6, Janković, Stašević, Cvetković, D. Petrović, Bjelica 7, Delguidis 11.

NIŠ: Mašulović, Savić 2, Jović (L), Đokić, Milovanović 2, Dos Santos 7, Miljković 3, Konstadinović, Alašlam 8, Jelić 4, Jovanović.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Razbibriga

    15:57 // 7. 2. 2022.

    Kao ljubitelj sporta, lokal-patriota, blamaza mi je vise da komentarisem posrnuce niskog sporta ! Sad je svima jasno, da su svi posrnuli klubovi u kandzama trenutnih rukovodstava, da ih rezultati ne interesuju, vec neka sica, koju treba da metnu u dzepove ! O, strucnom kadru, ne vredi trositi reci, ni njima ne pada na pamet da se povuku!

  • Kuzman

    11:10 // 6. 2. 2022.

    Cestitam sns unistiteljima,svaka vam cast

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: