Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:00, 21. 9. 2022.

| Sport

Novi predsednik KK Pirota protivzakonito na toj funkciji

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
ranđelović
Novi predsednik KK Pirota; foto: Grad Pirot

"Tradiciju" da se na čelu najpopularnijih sportskih klubova u Pirotu, iako suprotno zakonu, nalaze funkcioneri, nastavio je i gradski većnik Bojan Ranđelović, nedavno postavljen za predsednika Košarkaškog kluba Pirot. On za Južne vesti nije želeo da komentariše imenovanje na predsedničko mesto košarkaškog kluba, ni to da li će podneti ostavku na jednu od funkcija.

Prema Zakonu o sportu, javnim funkcionerima zabranjeno je da budu na čelu klubova i da budu članovi uprave, a Ranđelović se na čelo Uprave kluba našao na poslednjoj Skupštini, 25. avgusta.

Ipak, on prema tom, to nije mogao da učini, jer član 33. Zakona o sportu kaže da je to protivzakonito.

Članovi uprave sportske organizacije ne mogu biti lica koja vrše javnu funkciju, kao ni lica koja vrše funkciju u organu političke stranke - stoji u Zakonu.

Ranđelović novu funkciju nije želeo da komentariše, ni to da se nalazi u sukobu interesa kao većnik i predsednik kluba koji se finansira i iz gradskog budžeta.

Hajde da se čujemo sledeće nedelje, u ovom trenutku sam na sastanku, tako da je najbolje da o tome pričamo naredne nedelje - rekao je Ranđelović.

Na telefonske pozive nije odgovarao nakon sastanka, a Zakon o sprečavanju korupcije je jasan da ima kratak rok da obavesti Agenciju za borbu protiv korupcije o novoj funkciji.

Javni funkcioner je dužan da, prilikom stupanja na dužnost i tokom vršenja javne funkcije, bez odlaganja, a najkasnije u roku od pet dana, pismeno obavesti neposredno pretpostavljenog i Agenciju o sumnji u postojanje sukoba interesa ili o sukobu interesa koji on ili sa njim povezano lice ima - pišu u članu 42.

Inače, ovo nije i prvi primer u Pirotu da se na čelu klubova u najpopularnijim sportovima nalaze gradski funkcioneri.

Ranđelović je na mesto predsednika KK Pirot nasledio Dušana Dimitrijevića, koji je na tu poziciju 2018. godine došao umesto Slaviše Svilarova, direktora JP Za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta.

Svilarov je u sadašnjem Upravnom odboru izabran za člana, što je takođe u suprotnosti sa Zakonom o sportu, kao i njegovo predsednikovanje do te 2018. godine.

Slična situacija je i u fudbalskom klubu iz tog grada - Radničkom.

Od 2020. godine, takođe protivzakonito, predsednik tog kluba je Bratislav Ćirić, aktuelni direktor Gradske toplane, a na tom mestu je zamenio dugogodišnjeg i aktuelnog direktora Vodovoda, Zorana Nikolića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • direktno iz Vojnegovac

    10:15 // 23. 9. 2022.

    dolijao

  • Дарко

    23:27 // 21. 9. 2022.

    Sjahao Kurta, uzjahao Mutra, i tako u krug...!?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: