Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:30, 22. 3. 2023.

| Sport

Novi problemi u "Želji" - klub suspendovan, a račun u blokadi

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
rukomet zeleznicar nis, foto jv jelena misic 5
Problemi u Železničaru; foto: JV / Jelena Mišić

Nakon 20 dana od probijanja roka da Rukometni klub Železničar uplati treću ratu za članarinu za takmičenje u iznosu od 225.000 dinara, direktor Super B lige Ivan Milivojević izdao je rešenje kojim se suspenduje klub iz Niša do izvršenja uplate. Tokom suspenzije "Želja" nema prava na takmičenje, a predsednik kluba Slobodan Milosavljević još ne odgovara na pitanje kako će problem biti rešen pošto je račun kluba u blokadi na preko 2 miliona dinara.

Upravni odbor Zajednice klubova Super B lige je 7. jula prošle godine odlučio o visini i rokovima članarina, a zna se da je rok za uplatu treće rata članarine, u iznosu od 225.000 dinara, do 1.marta 2023. godine.

Direktor Lige Ivan Milivojević je, piše u odluci, pisanim putem posle roka uputio klubu opomenu radi izvršenja predmetne obaveze, koju klub nije izvršio ni u dodatnom roku.

Zbog iscprljivanja svih komunikacionih opcija, a imajući u vidu da je rok za izvšenje uplate probijen za 20 dana i da je takmičenje u prolećnom delu sezone u poodmakloj fazi, direktor je bio prinuđen da donese ovu nepopularnu odluku u skladu sa odredbom člana 47. Pravilnika o rukometnim takmičenjima RSS - piše u saopštenju.

Na adresu kluba iz Niša stigla je suspenzija koja "po ovom rešenju može trajati do izvršenja uplate 3. rate članarine za takmičenje". Račun kluba je trenutno u blokadi od 2.141.408,17 dinara, prema podacima Narodne banke Srbije.

Kako će i kada uplatiti zaostalu ratu i skuniti blokadu još se ne zna pošto predsednik kluba Slobodan Cobi Milosavljević nije odgovorio na pitanja novinara.

Železničar neće moći da igra u nedelju, 26. marta meč 16. kola Super B lige protiv Mokre Gore u Novom Pazaru, koji je dobio identičnu suspenziju.

Niški klub je trenutno 9. na tabeli lige sa četiri pobede, remijem i 10 poraza.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Johny

    00:49 // 26. 3. 2023.

    Dogodine sa rk Niska Banja a do pre dvadeset godina sa Lembom

  • Zoran

    22:12 // 22. 3. 2023.

    Kada se otvore dokumenta ovde ima puno posla za istrazne organe.
    Nepravdanje sredstava je dovelo do prestanka uplate iz grada a kako da pravdaju sredstva kada je podignuta ogromna kolicina cash-a.
    Izdavanje restorana, para nigde nema na racunu davanje apartmana "stan na dan" bez uplate pazara na divlje, drugim recima klub je nedomacinskim poslovanjem ove dvojice unisten (koalicioni partneri SNS

  • Sportista

    13:05 // 22. 3. 2023.

    Grad je dao zeleno svetlo Cobiju i Igoru Novakoviću da rade šta hoće u klubu koji nema ni upravni odbor , ni skupštinu i oni će biti tu do poslednjeg obroka i kirije iz Doma rukometa. Dil gradonačelnice sa njima dvojicom

    • Razbibriga

      20:10 // 22. 3. 2023.

      Kasno je za kukanje, knjiga zvana r.k.Zeleznicar Nis je definitivno zatvorena ! Ostaje samo istorija, lepe uspomene !
      Mnogo je igraca, reprezentativaca, zahvaljujuci Zeleznicaru, imalo privilegije, da zaradi, vidi svet, da im se skole zavrse,skuci se, igra i trenira po celom svetu ! Klub im je bio majka, oni se ponasaju kao maceha prema njemu, ne interesuje ih ! Nema gorih ljudi, od nas !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: