Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:38, 26. 12. 2023.

| Sport

Novi sportski direktor Radničkog najavljuje novog trenera i promene u klubu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Bratislav Ristić
Ristić najavljuje promene u Radničkom; foto: FK Radnički Niš

Saopštenjem poslatim mejlom, bez konferencije i zvaničnog predstavljanja, Fudbalski klub Radnički iz Niša predstavio je Bratislava Ristića za novog sportskog direktora. On je rekao da će Radnički u narednim danima predstaviti novog šefa stručnog štaba, a pre početka priprema i pojačanja u igračkom kadru. Prvi čovek kluba, kako ga nazivaju u Radničkom, Ivica Tončev kaže da veruje da je "ovo korak napred i da će stvari krenuti svojim tokom".

Kao što je pre neki dan najavio predsednik Upravnog odbora Dragan Marković, rukovodstvo Radničkog postavilo je Bratislava Ristića za novog sportskog direktora kluba. Nišlija Bratislav Ristić, započeo je karijeru u Radničkom, a bio je član i klubova Briž, Malaga, Metalurg iz Donjecka, Krasnodar, Slavija iz Sofije, Rad, Čikago, Olimpik iz Sarajeva i Čelik iz Nikšića. Poslednjih godina bavi se menadžerskim poslovima.

Izuzetno mi je drago što ću imati priliku da doprinesem boljoj organizaciji i rezultatima kluba. Razgovarao sam sa rukovodstvom i od prvog čoveka Radničkog Ivice Tončeva dobio jasne smernice kako će se Radnički menjati. Mislim da je vreme da Radnički krene uzlaznom putanjom. Neće mi biti lako, jer je dosta posla pred nama, ali sam zaista optimista. Važno je naravno i domaćinsko poslovanje, a znam da se u ovom klubu tako posluje - rekao je Ristić, a prenosi klub.

On najavljuje da će biti promena u sportskom sektoru u narednom periodu.

Postepeno ćemo menjati neke stvari u skladu sa našim mogućnostima. Ne možemo sada odjednom sve da menjamo ili da odsečemo ceo klub. Imamo jaku Upravu, prave ljude sa kojima možemo da napravimo iskorak prepoznatljiv u Srbiji. I tu nije bitan samo novac za neke promene, bitna je dobra organizacija, da se zna ko šta radi. U narednim danima klub će predstaviti i novog šefa stručnog štaba, a pre početka priprema očekujemo i pojačanja u igračkom kadru. Dolaze igrači koji će praviti razliku na terenu i koji Radnički moraju da trgnu iz rezultatske krize - rekao je Ristić.

ivica tončev Tončev: Vreme je da novi ljudi, na određenim pozicijama, dođu u klub; foto: Vanja Keser Stabilizacija rezultata i plasmana je prvi zadatak, ističe Bratislav Ristić, a paralelno će raditi i na "okupljanju talenata koji će stasavati u školi i iz nje biti promovisani u seniorski sastav".

Posao sportskog direktora dosad je obavljao Aleksandar Aca Jovanović, a prvi čovek kluba, kako ga nazivaju u Radničkom, Ivica Tončev najavio je još promena.

Vreme je da novi ljudi, na određenim pozicijama, dođu u klub. Sportski direktor Bratislav Ristić jedan je od njih. Reč je o čoveku koji se dobro razume u fudbal, dobro poznaje prilike, kao i sve igrače u Evropi. Verujem da je ovo korak napred i da će stvari krenuti svojim tokom. Mi smo do sada imali problem - od deset igrača, mi smo kod pet grešili u dovođenju. Ne mi, već naš sportski sektor i oni koji su bili odgovorni za dovođenje igrača. Sada verujem da od deset možemo da promašimo samo kod jednog ili dva igrača... - rekao je Tončev.

Sportski sektor poveren je novom sportskom direktoru, dodao je Tončev i on ima ovlašćenje da napravi svoj tim.

Njemu je ukazano poverenje i niko iz rukovodstva ne želi da se meša u njegov rad i u to ko će biti deo njegovog tima. Promena će svakako biti na svim nivoima u narednom periodu, ali idemo korak po korak - istakao je Tončev.

Radnički je 2023. godinu završio na pretposlednjem mestu na tabeli, a trenutno je pauza u šampionatu. Nastavak takmičenja u Superligi je 10. februara sledeće godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nesa

    22:36 // 27. 12. 2023.

    Prvo smeniti predsednika i upravu, dovesti nove ljude koji se razumeju u fudbal i kojima je stalo radnickog pa krenuti napred a ne da niska deca igraju za cukaricki i slicne a dovoditi propale fudbalere iz egzoticnih zemalja.A ovo sve razjuriti.

  • Razbibriga

    19:22 // 27. 12. 2023.

    @ Milutin- Nisam znao, da je odlika coveka, da bude namazan svim bojama! Maze se Sirko, Margarin, pasteta, pekmez...
    Nazalost, igraci nisu namazani, sto pokazuje tabela i put u nizi rang ! Dosao je zbog sebe, zabole ga za Radnicki !

  • Fudbalski stručnjak

    14:11 // 27. 12. 2023.

    Postavili ste Sportskog Direktora koji najviše pljuvao po Radničkom i po Direktoru Propadalu i Predsedniku Tončevu...što mu je bilo sasvim opravdano i trebao je joś jače i glasnije da ih vređa a sada će Sva Trojica zajedno da prave Evropski Radnički...Bratislave ljigo...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: